Local

Probleme pentru cursa Wizz Air Eindhoven- Iași. Aeronava s-a învârtit minute bune deasupra aeroportului – Video, Galerie Foto

Publicat: 28 sept. 2021
Intervenție Aeroportul Internațional Iași (8)
Intervenție Aeroportul Internațional Iași

Probleme pentru cursa Wizz Air Eindhoven- Iași. Aeronava s-a învârtit minute bune deasupra Aeroportului Internațional Iași. Conform informațiilor inițial s-a spus că  trei persoane au suferit atacuri de panică însă reprezentanții aeroportului au negat acest lucru.

A fost activat planul roşu, iar mai multe autospeciale ISU au ajuns la faţa locului. Din fericire, aeronava a aterizat cu bine. Mai mulţi pasageri au suferit atacuri de panică

Conform declarațiilor unei pasagere, avionul ar fi pornit din Olanda având probleme tehnice și deasupra Clujului, la fel cum s-a întâmplat și la Iași, aeronava s-a mai învârtit de câteva ori.

„A fost o problemă la sistemul hidraulic al trenului de aterizare, dar piloţii au reuşit să rezolve situaţia şi aeronava a aterizat cu bine”, a afirmat directorul Aeroportului Internaţional din Iaşi, Romeo Vatră.

Update: Cursa Iași-Bologna a fost anulată. Aceasta urma să fie efectuată cu aeronava „problemă”

Update: „Pe 28 septembrie la ora 19.24 minute ISU Iași a fost informat despre faptul că o aeronavă cu 106 pasageri la bord care venea de la Eindhoven prezenta probleme tehnice la trenul de aterizare. Iar pentru asigurarea tuturor măsurilor specifice și acordarea asistenței medicale de urgență la nevoie a fost activat planul roșu de intervenție. La locul evenimentului au fost alocate 16 autospeciale ISU SMURD și două ambulanțe SAJ Iași. La ora 19:35 minute aeronava a aterizta pe pistă fără probleme iar în urma evaluării niciun pasager nu a prezentat afecțiuni medicale”, a declarat reprezentantul ISU Iași.

Pilotul ar fi sesizat problemele tehnice cu aproximativ treizeci de minunte înainte de aterizare.

„Am fost anunţaţi despre faptul că o aeronavă WIZZ AIR cursa Einhover cu 100+6 pasageri avea probleme la trenul de aterizare, la 19:25 a fost activat Planul Roşu iar la 19:35 aeronava a aterizat fără probleme”, se arată în comunicatul emis de ISU Iași.

Din fericire aeronava în care se aflau o sută de persoane a aterizat în siguranță.

Reacția reprezentanților Aeroportului Internațional Iași

Reprezentanții Aeroportului Internațional Iași au oferit la scurt timp primele informații legate de incident. Aceștia au fost reținuți în declarații însă au afirmat că nicio persoană nu a suferit vreun atac de panică.

„Aeronava a aterizat la 19.40, în loc de 19.00, după ce a încercat de mai multe ori să aterizeze – trebuie să îmi confirme asta colegii de la Operațional, care nu pot vorbi deocamdată

Niciun pasager nu a făcut atac de panică”, se arată în comunicatul emis de reprezetanții Aeroportului Iași.

Nu este primul incident care are loc în ultimele săptămâni pe Aeroportul Internațional Iași.

Pasagerii cursei Wizz Air de pe ruta Bologna – Iași s-au trezit fără bagaje la aterizare

În urmă cu câteva săptămâni, pasagerii cursei Wizz Air de pe ruta Bologna – Iași au avut parte de o surpriză neplăcută. Circa 170 de persoane s-au trezit fără bagajele de cală la aterizarea pe Aeroportul Internațional Iași. Compania de handling de la aerogara din Bologna a încărcat bagajele pasagerilor într-un avion cu destinația Chișinău, Republica Moldova

Comentarii
  • Costel, nu mai manca ciuperci. Codul ala e nr de zbor, nu nr de inmatriculare al aeronavei. 🙂 Va dati toti experti in aviatie, vaccinuri, auto, politica. Ce sa mai, romanul tragandu-se din Burebista e o sursa infinita de inteligenta, doar ca nu a invatat sa-si mute inca WC-ul din curte in casa si care-i rostul la pasta de dinti.

  • Nu este aceeasi aeronava, nu va luati dupa toti habarnistii. Doar ca eu altceva nu inteleg, toti spun ca a aterizat fara probleme, nu vreti sa va imaginati o aterizare fara un tren, ar fi fost o experienta pe care ar fi relatat-o toti. Eu, de aici, cred ca s-a deschis pana la urma si, de fapt, a fost doar o eroare. Rog pe cineva sa imi explice daca intelege sau stie mai multe

  • Măi Codrin, tu ești cu capul? Cum să-și mute WC-ul din curte în casă? Adică cum, în locul în care dormi și mănânci, să faci și………………?? Măi omule măi, spală-te cu apă rece pe cap, că…………..s-au încurcat ”circuitele”!!

  • Da personalul operational face munca nu gluma ….birocratii cer rapoarte ca sa aiba ce prezenta dir. sa arate ca muncesc….altele plimba hartii pe bani de 2chiar 3 ori mai mult ca prostii de la operational …..curatati birourile pute

  • O aeronava care are o defectiune tehnica , va ateriza cat mai repede pentru rezolvare.
    Este posibil ca unii pasageri sa se panicheze. Daca defectiunea este la un tren de aterizare, pilotii incearca sa redeschida trenul. Daca nu reusesc, apeleaza la cei din turn de control. In aviata civila de transport nu este usor sau simplu cum cred unii.

  • Orice pasager se poate panica cand apare o problema in zbor. Cel cu bagajul a dat un raspuns gresit. Nu 60 de minute a durat survolul. Poate 30 ~ 40 de minute.

Adauga un comentariu