Local

Problemele de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași se țin lanț! Elevii nu se vor muta în module în acest an școlar

Publicat: 05 ian. 2024
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Problemele de la Colegiul Pedagogic Vasile Lupu din Iași se țin lanț Elevii nu se vor muta în module în acest an școlar
Acordul de parteneriat între Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu” din Iași și Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” va expira în luna martie 2024

Problemele persistă la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași. Nici în anul 2024, elevii nu vor fi relocați în modulele speciale

În luna martie 2023, în urma unei ședințe, primarul Mihai Chirica a promis elevilor și părinților faptul că în curtea Colegiului Pedagogic va fi construită o școală modulară ce va fi folosită pe perioada executării lucrărilor de reabilitare a instituției de învățământ. După aproape un an, acest lucru este în continuare departe de a fi realizat. O dată estimativă când elevii ar putea fi mutați în școala modulară este 1 august 2024.

Problemele persistă la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași. Elevii ar putea fi mutați în școala modulară începând cu anul școlar 2024-2025

La finalul anului 2023, părinții care au elevii înscriși la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași au fost anunțați de Dan Simin, cel care a organizat licitațiile privind containerele, de faptul că modulele ar putea fi recepționate și puse în funcțiune de abia pe data 1 august 2024.

„Vă pun la dispoziție un calendar cu ce mai trebuie făcut până la punerea în funcțiune a Școlii modulare: Organizarea, derularea și finalizarea procedurii de atribuire a contractului de lucrări (fundații, rețele etc.) se va face în perioada 25.01.2024-31.03.2024. Derularea lucrărilor de construcții și instalații: perioada 01.04.2024-30.07.2024. În această perioadă se vor monta containerele, după cel puțin 30 de zile de la întărirea betonului în fundații. Echiparea cu instalații exterioare (apă, canalizare, energie electrică, hidranți stingere incendii și realizarea dotărilor din săli (bănci, scaune, catedre, table de scris, routere, instalații de internet etc.): perioada 01.06.2024-30.07.2024. Recepția și punerea în funcțiune a școlii modulare 01.08.2024”, este mesajul transmis părinților de către Dan Simin.

Amintim faptul că părinții elevilor de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași au cerut primarului Mihai Chirica un termen exact în care copiii vor fi relocați în containerele modulare ce vor fi instalate în curtea instituției de învățământ, însă acesta nu a putut oferi o dată exactă.

Elevii mai pot învăța în clădirea Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” 3 luni de zile

Elevii Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași au fost evacuați din instituția de învățământ, în data de 27 februarie 2023, din cauza riscului seismic de gradul I al clădirii. Aceștia au început anul școlar 2023-2024 în clădirea Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” în urma unui acord de parteneriat între cele două instituții de învățământ. Potrivit informațiilor furnizate de conducerea Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași, acest acord va expira în luna martie 2024. Astfel, până la primăvară, elevii Colegiului Pedagogic vor mai putea învăța în clădirea Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”.

„Consiliul de Administrație al Colegiului Tehnic «Gheorghe Asachi» Iași a prelungit, în luna decembrie, acordul de parteneriat cu Colegiul Național Pedagogic «Vasile Lupu» Iași pentru o perioadă de trei luni”, a transmis Nicolae Neacșu, directorul Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași.

Contactați de reporterii BZI, reprezentanții Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași au transmis faptul că o eventuală prelungire va fi decisă doar de către Consiliul de Administrație al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”.

„Consiliul de Administrație al Colegiului «Asachi» analizează și decide. Am avut și avem o bună colaborare și un sprijin colegial, așa cum am avut și cu celelalte două școli, respectiv Colegiul Agricol «V. Adamachi» și Seminarul Teologic”, a precizat Lăcrămioara Iordăchescu, directorul Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași.

În același sens, părinții care au elevii înscriși la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași au primit un mesaj de la proiectantul școlii modulare prin care au fost anunțați că lucrarea va fi finalizată și recepționată pe data de 1 august 2024.

Astfel, problemele se țin lanț la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași. Elevii nu se vor muta în modulele promise în acest an școlar. În ceea ce privește acordul de parteneriat între cele două instituții de învățământ, rămâne de văzut dacă acesta va fi prelungit.

Comentarii
  • Cine sunt inconștienții care au solicitat ca aceste containere sa fie montate in curtea școlii in mijlocul Șantierului ? Cine sunt imbecilii care au aprobat așa ceva ? De eventuale accidente cine Răspunde? Cine va da avize de funcționare in aceste condiții periculoase ? Nimeni chiar nu își da seama cum funcționează un șantier ? Poluare fonică, poluare cu praf , circulația utilajelor și camioanelor pentru aprovizionare cu materiale? Aici se va lasă cu accidente . Imbecilii care solicita așa ceva trebuie deferiti justitiei .

  • Sa vedem cine își asuma eliberarea avizului ISU, astea sunt bombe care iau foc urgent… Și la ce preț sunt faci 2 scoli noi… Niște imbecili..

  • Lingăii lu Kikiriki au ajuns. Bre, între locul șantierului (dacă se va deschide vreodată) și locul școlii modulare e distanta mare, curtea e mare, e parc. Mâncați rahat turcesc în continuare.

Adauga un comentariu