National

Prof. Adrian Streinu-Cercel, despre incendiul de la Constanța: „Nu putem să venim cu niște cerințe de 2022 pentru niște construcții care sunt făcute în anii 1960”

Publicat: 01 oct. 2021
Medicul Adrian Streinu-Cercel

Prof. Adrian Streinu-Cercel a fost invitatul Sabinei Iosub, vineri seara, la emisiunea În Fața Națiunii, unde a vorbit despre tragedia de la Constanța, acolo unde șapte pacienți bolnavi de COVID-19 au murit într-un incendiu care a cuprins secția ATI a Spitalului de Boli Infecțiose.

„Este o tristețe fără margini. Este un eveniment déjà vu. În fața vieții și a bolii suntem toți egali. Mai ales într-o pandemie, când șansele umanității stau în solidaritate și nu în dezbinare.”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

„Mă înclin cu tristețe în fața familiilor îndoliate, sunt alături de personalul medical și de salvatorii care au trecut prin această situație extremă.

Ar trebui să ne vină odată mintea la cap și să avem de-a face cu niște oameni care sunt raționali, să avem niște măsuri, aceleași pentru toată lumea. Să nu schimbăm indicatorii de la o zi la alta, după cum ne place nouă, seara sau dimineața, în așa fel încât să asigurăm acestei populații din România o protecție civilă corespunzătoare pentru o problema de sănătate publică, care se cheamă infecția cu SARS-CoV-2.

Faptul că nu a mers o instalație de semnalizare este una, faptul că prizele nu erau funcționale e cu totul altceva.

Eu am lucrat de nenumărate ori, inclusiv la cabinetul prim-ministrului, să facem o întâlnire cu cei de la IGSU, să stabilim odată care sunt criteriile necesare, minimale, pentru spitalele care sunt vechi în România.

Nu putem să venim cu niște cerințe de 2022, din punct de vedere a așa-zisei preveniri a incendiilor, pentru niște construcții care sunt făcute în anii 1960. Poate ne venim odată în minte și realizăm că acest lucru nu se poate.

Cerem niște lucruri absurde și nu dăm autorizații pentru că nu corespund cu cerințe din 2021. Fraților, unde suntem?”, a mai spus Profesorul Streinu-Cercel.

Comentarii
  • Amadeus, spitalele s-au făcut înainte de’90 și asta pentru ca atunci exista interes, se dorea sa se facă. Cum zicea Nicu Ceaușescu, ăștia nici sa văruiască ce au făcut cei dinainte de ’90 nu sunt în stare.

  • Exact interesul. Nu i a oprit nimeni sa faca proiecte cu bani UE nerambursabili PROBLEMA E CA MANAGERII SUNT NISTE OLIGOFRENI POLITRUCI CE SE TIN DE FUTUT ASISTENTE SI LATRAT MIZERII. Multumim dnilort MANAGERI

  • NU i a oprit nimic sa faca proiecte. Cei care le au facut AU PLATIT CU SANATATEA SUFLETUL LOR PROIECTASUL ALA MIC PE CARE au reusit sa l faca. RESTUL S AU TINUT DE CIOLAN FUTUT SI LATRAT LATURI . Multumim HALAL MANAGERI HALAL DOCTORI HALAL TAGMA

  • Anonim, gresesti. Nu directorii de spital sunt principalii vinovați, ci sistemul politic. Sistemul are banii, nu directorul de spital. Cu regulatul asistentelor, care e treaba? Ce legătură are? Bill a mai fost ales odată… Un fost director de la Spiridon a fost rugat de colegii chirurgi sa cumpere fire de sutura de la J&J, mai scumpe, dar mai bune. Directorul a zis bine, luam un lot și vedem. L-a contactat pe reprezentant, la Cluj. A venit și directorul a făcut o comanda de un miliard(atunci). Reprezentantul a zis foarte bine, dar… cât, domnule director? Cum adică? Paiii, partea dvs.? 300 de milioane este bine? Directorul a zis foarte bine, îmi dai fire de…un miliard și trei sute de milioane. Reprezentantul a zis nu, nu luați șpagă, nu facem afacerea. Mai vreți??? Cine permite și girează toate astea?

Adauga un comentariu