Eveniment-Social

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, pentru stabilitate și dezvoltarea proiectelor implementate până acum e important să rămână rector al UMF din Iași

Publicat: 09 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu pentru stabilitate și dezvoltarea proiectelor implementate până acum e important să rămână rector al UMF din Iași
Comunitatea academică ieșeană are nevoie de continuitate, iar prof. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, trebuie să rămână în funcție și să-și dezvolte proiectele începute în ultimul mandat

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rector al UMF Iași, trebuie să rămână în funcție și să-și dezvolte proiectele! Comunitatea academică ieșeană are nevoie de continuitate. Este vorba de interesul instituției respectiv pentru dezvoltarea educațională, socială, profesională și economică a orașului Iași

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rector al Universității de Medicină și Farmacie (UMF) ”Grigore T. Popa” din Iași, trebuie să rămână în funcție și să-și dezvolte proiectele! Comunitatea academică ieșeană are nevoie de continuitate. Este vorba de interesul instituției respectiv pentru dezvoltarea educațională, socială, profesională și economică a orașului Iași. Cu toate că BZI a criticat, atunci când lucrurile nu au funcționat cum ar fi trebuit și au fost prezentate disfuncționalitățile din cadrul UMF din ultimii ani iar, primul mandat al actualului rector (prof. univ. dr. Viorel Scripcariu) a fost unul, mai mult de o bună înțelegere a mecanismelor de coordonare a unei asemenea Universități, acum, esențială este continuitatea dezvoltării acesteia!

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rector al UMF Iași, trebuie să rămână în funcție

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu este rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași din anul 2016, iar recent a anunțat că va candida pentru un nou mandat. În cei 8 ani, cât prof. univ. dr. Viorel Scripcariu a fost la conducerea UMF Iași, instituția de învățământ universitar a căpătat un prestigiu de necontestat. Acesta a reușit să îmbunătățească relația dintre UMF Iași și ambasadele Marocului, Tunisiei, a Franței și Israelului.

Grație relațiilor bune care există la acest moment, în martie 2023, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu a primit ”Ordre des Palmes Académiques” al Republicii Franceze, în grad de Ofiţer. Acest titlu este acordat de Republica Franceză tuturor celor care au adus o contribuție remarcabilă în domeniul educației. În cei opt ani de când este rector al UMF Iași, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu a lucrat foarte mult la îmbunătățirea actului didactic, la îmbunătățirea cercetării științifice, dar și a infrastructurii.

Drept urmare, UMF Iași a ajuns să aibă o imagine foarte bună atât la nivel național, cât și la nivel internațional, colaborări și contracte cu peste 100 de universități din lume. Tot pe durata celor două mandate de rector ale prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, UMF Iași a finalizat o serie de proiecte de mare anvergură, precum reabilitarea completă a corpului Nicolae Leon, construirea Centrului de simulare ”Prof. Univ. Dr. Cristian Dragomir”, care este dotat cu echipamente de înaltă performanță, finalizarea Centrului de Limbi Moderne și Integrare Culturală ”Grigore T. Popa” și multe altele. În ultimii 8 ani, UMF Iași a atras finanțare europeană în valoare de circa 120 de milioane de euro.

Alegerile pentru funcția de rector al UMF Iași vor avea loc în data de 15 ianuarie 2024

Alegerile pentru funcția de rector al UMF Iași vor avea loc în data de 15 ianuarie 2024.

”Sunt rector din anul 2016, în momentul în care am preluat conducerea Universității de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» Iași, din cauza unor scandaluri, universitatea nu era văzută foarte bine. A existat un conflict diplomatic cu patru ambasade, cea a Marocului, Tunisiei, Franței și a Israelului. Imediat după ce am preluat rectoratul, pe cale instituțională  am făcut solicitări de audiență către cele patru ambasade, pentru a mă prezenta și a explica ce s-a întâmplat de fapt și pentru a vedea cum să rezolvăm aceste probleme. Trei dintre ele au acceptat, iar una, respectiv ambasada Franței, nici nu a vrut să audă de așa ceva, de atunci am început să construim foarte mult imaginea universității, iar relația cu ambasada Franței s-a îmbunătățit, întrucât am primit titlul ”Ordre des Palmes académiques”, care este un ordin francez în educație”, declara prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF.

În momentul de față există o relație strânsă a UMF Iași, din punct de vedere academic cu peste 100 de universități din lume

Rectorul prof. univ. dr. Viorel Scripcariu a subliniat faptul că de-a lungul celor opt ani a îmbunătățit major imaginea universității, iar în momentul de față există o relație strânsă din punct de vedere academic cu peste 100 de universități din lume.

”În acești opt ani am lucrat foarte mult la îmbunătățirea actului didactic, la îmbunătățirea cercetării științifice, a infrastructurii și la aducerea mai aproape de rector a cadrelor didactice, pentru a reuși să facem un proces educațional corespunzător. Am avut contacte foarte strânse cu majoritatea cadrelor didactice și rezultatele pe care le-am obținut în acești opt ani se datorează, în primul rând, corpului academic al universității, și mai apoi să spunem mie, care am avut curajul, tenacitatea și puterea de a lua anumite decizii. În acest moment, universitatea are o imagine foarte bună atât la nivel național, cât și la nivel internațional, avem contacte cu peste 100 de universități din lume”, a conchis prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF din Iași.

În acest context, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rector al UMF Iași, trebuie să rămână în funcție pentru continuitate.

Adauga un comentariu