Eveniment-Social

Profesorul ieșean Silviu Iordache, noul președinte ARACIP, transmite un mesaj special despre vaccinare din Norvegia

Publicat: 07 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Profesorul ieșean Silviu Iordache noul președinte ARACIP transmite un mesaj special despre vaccinare din Norvegia
Silviu Iordache

Silviu Iordache, noul şef al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) se află în Oslo, capitala Norvegiei, pentru a participa la un curs de formare obținut din fonduri SEE (Spațiului Economic European).

Acesta a transmis un mesaj cu privire la importanța vaccinării în contextul în care, în Norvegia, datorită procentului ridicat al populației imunizate, viața a revenit la normal.

„Mă aflu de 3 zile la Oslo în Norvegia împreună cu mai mulți colegi din România la un curs de formare obținut din fonduri SEE: Building Inclusive and Democratic School Cultures. Aici viața a revenit la normal după atâta vreme și nu mai există absolut niciun fel de restricții pentru că 85% din populație s-a vaccinat.Sunt convins că aceasta este soluția pentru ca și noi să revenim la normalitate”, a declarat prof. Silviu Iordache.

Norvegia a revenit la normal după victoria din campania de vaccinare

Începând cu ora 16:00, pe 25 septembrie, Norvegia a rămas într-o „stare de alertă crescută”, dar toate măsurile naționale impuse din cauza pandemiei de coronavirus s-au încheiat, inclusiv recomandarea de a păstra cel puțin un metru distanță față de ceilalți, limitarea privind capacitatea pentru locurile publice dar și private și restricțiile  cu privire la orele de deschidere pentru localuri.

„Versiunea scurtă este că acum putem trăi normal”, a spus premierul Erna Solberg, potrivit Life in Norway.

Cu toate acestea, este important de reținut că ar putea rămâne în continuare în vigoare restricții locale. Cea mai rapidă modalitate de a verifica acest lucru este accesarea site-ul web al municipalității locale. Recomandările Norvegiei de a evita toate călătoriile internaționale non-urgente nu vor fi reînnoite la expirarea lor la sfârșitul lunii. Cu toate acestea, restricțiile de intrare în Norvegia rămân în vigoare.

„Când sfaturile și regulile autorităților dispar, în esență, individul poate alege pentru sine ce risc vrea să își asume și ce măsuri vrea să practice”, a precizat guvernul într-un comunicat de presă.

Modificările regulilor urmează o abordare similară cu cea adoptată de Danemarca în urmă cu mai bine de o lună. Guvernul Danemarcei a ridicat toate restricțiile naționale, dar a menținut unele dintre regulile sale de intrare, în special pentru călătorii nevaccinați.

Anunțul era unul așteptat. Ca măsură premergătoare ministrul serviciilor de sănătate și îngrijire Bent Høie a trimis o scrisoare municipalităților prin care le cerea să se pregătească pentru încetarea măsurilor naționale.

Mișcarea vine la câteva zile după ce Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI) a recomandat redeschiderea societății.

 

Adauga un comentariu