Local

Prognoza meteo în Iași în săptămâna 15-21 februarie 2021. ANM anunță vreme rece în aceste zile

Publicat: 15 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prognoza meteo în Iași în săptămâna 15-21 februarie 2021. ANM anunță vreme rece în aceste zile
Piața Unirii din municipiul Iași în luna februarie 2021

Vreme rece și vânt puternic în această perioadă în județul Iași. Meteorologii ANM au emis prognoza meteo în Iași în săptămâna 15-21 februarie 2021. Astfel, în primele zile din săptămână este valabilă o avertizare de vreme rea, cu temperaturi destul de scăzute în termometre

Temperaturi de până la minus 11 grade Celsius în această săptămână în județul Iași. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de vremea rea, avertizare valabilă pentru toată țara până astăzi, 15 februarie 2021, ora 10:00. Această avertizare cuprinde și județul Iași.

„Vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi pe parcursul nopților și al dimineților în cea mai mare parte a țării. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub minus 10 grade și se vor încadra, în general, între minus 18 și minus 8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei. În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, se arată în mesajul ANM.

De altfel, meteorologii au arătat încă de acum câteva săptămâni cum va fi vremea în februarie 2021.

Prognoza meteo în Iași în primele zile din săptămână

Astăzi, 15 februarie 2021, vremea la Iași va fi în general rece. Temperatura aerului va fi cuprinsă între o minimă de minus 11 grade Celsius și o maximă de 0 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla în rafale, iar șansele de precipitații vor fi destul de ridicate. Spre seară vântul va continua să sufle în rafale, în timp ce șansele de precipitații vor fi ceva mai scăzute.
Marți, 16 februarie 2021, temperatura aerului se va menține negativă. Se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de minus 10 grade Celsius și o maximă de minus 3 grade Celsius. Cerul va fi mai mult acoperit, vântul va sufla în rafale, în timp ce șansele de precipitații vor fi ceva ma scăzute față de zilele precedente. Vremea rece s-a instalat încă de săptămâna trecută în județul Iași.

Vreme rece în cursul săptămânii în județul Iași

Prognoza meteo din această săptămână va duce în continuare la temperaturi scăzute. Minimele din termometre se vor menține scăzute în continuare. Astfel, miercuri, 17 februarie 2021, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de minus 1 grad Celsius și o maximă de 4 grade Celsius. Vântul va sufla slab până la moderat. Pot apărea pecipitații ușoare sub formă de ninsoare în cursul serii.
Joi, 18 februarie 2021, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de minus 11 grade Celsius și o maximă de 4 grade Celsius. Pot apărea precipitații sub formă de lapoviță, în timp ce vântul va sufla în rafale. Spre seară se pot semnala din nou precipitații ușoare, în timp ce vântul va continua să sufle în rafale.

Temperaturi ușor mai ridicate spre finalul săptămânii

Vineri, 19 februarie 2021, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de minus 7 grade Celsius și o maximă de minus 1 grad Celsius. Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. Spre seară, vântul va sufla slab, în timp ce șansele de precipitații se vor menține destul de scăzute în continuare.

Sâmbătă, 20 februarie 2021, la Iași vremea se va menține rece, cu temperaturi cuprinse între o minimă de minus 6 grade Celsius și o maximă de minus 1 grad Celsius. Cerul va fi mai mult acoperit, vântul va sufla moderat, iar șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. Spre seară, vântul va continua să sufle moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de scăzute.
Duminică, 21 februarie 2021, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de minus 3 grade Celsius și o maximă de 1 grad Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de scăzute.

Adauga un comentariu