Eveniment-Social

Programul de lucru pentru emiterea cazierului judiciar de la Pașcani, modificat

Publicat: 18 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Programul de lucru pentru emiterea cazierului judiciar de la Pașcani modificat
Ghișeu cazier judiciar Pașcani

La sediul Poliţiei Municipiului Paşcani funcţionează ghişeul de emitere a certificatelor de cazier judiciar, unde îşi desfăşoară activitatea doi lucrători.

Programul de lucru cu publicul a acestui ghişeu a fost modificat, astfel, instituția informează cetăţenii că noul program de eliberare a certificatelor de cazier judiciar este următorul:

 

Ziua

Primiri cereri

 Eliberări certificate

Luni

09:00 – 12:00

Imediat după depunerea cererii

Marţi

08:30 – 09:30     14:30 – 15:30

Imediat după depunerea cererii

Miercuri

09:00 – 12:00

Imediat după depunerea cererii

Joi

08:30 – 09:30     15:00 – 18:00

Imediat după depunerea cererii

Vineri

09:00 – 12:00

Imediat după depunerea cererii

Jale pe străzile din județ! Tot mai mulți ieșeni, condamnați pentru infracțiuni rutiere! Doi bărbați și-au pătat cazierul în trafic!

Tot mai mulți ieșeni sunt pedepsiți pentru infracțiuni comise în traficul din județ. Doi bărbați au fost condamnați de judecători, pentru comiterea unor astfel de fapte. Unul dintre cei doi ieșeni, Alexandru Enache, a primit o amendă penală de 20.000 de lei pentru că a șofat fără permis

Jale pe străzile din județ! Tot mai mulți ieșeni, condamnați pentru infracțiuni rutiere! Doi bărbați și-au pătat recent cazierul în trafic! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Alexandru Enache, după o astfel de faptă.

„Instanța admite acordul de recunoaștere a vinovăției din data de 22 noiembrie 2019, încheiat între Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași și inculpatul Alexandru Enache, cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis. Îl condamnă pe inculpatul Alexandru Enache la pedeapsa cu amendă penală în cuantum de 20.000 de lei, reprezentând 200 de zile-amendă, la un cuantum de 100 de lei ziua-amendă”, au precizat judecătorii ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Alexandru Enache a recunoscut că a condus o mașină pe străzile din Iași, deși nu are permis

Procesul lui Alexandru Enache a început pe 10 februarie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis acordul de recunoaștere a vinovăției la instanță. Conform anchetatorilor, pe 24 iulie 2018, ieșeanul, care se deplasa cu un autoturism pe străzile din județ, a fost tras pe dreapta de un echipaj de Poliție.
Oamenii legii au efectuat verificări în bazele de date și au constatat că individul a șofat fără permis. Ulterior, el a fost chemat la audieri, iar, în fața procurorilor, Alexandru Enache a recunoscut comiterea faptei.

Sorinel Cornel Luchian, condamnat pentru că a șofat fără permis

Un alt ieșean, Sorinel Cornel Luchian, a fost pedepsit recent de judecători, pentru comiterea aceleiași fapte. Așadar, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe bărbat la 6 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru conducerea unui vehicul fără permis.

„Instanța îi impune inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 40 zile, fie în cadrul Consiliului Local, fie în cadrul Primăriei Municipiului Iași, fie în cadrul instituțiilor pe care aceasta le gestionează din punct de vedere administrativ”, au menționat judecătorii ieșeni.

Ca și în cazul anterior, sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată atât de către inculpat, cât și de procurorii ieșeni.

Șofatul fără permis, una dintre cauzele pentru care mulți ieșeni sunt condamnați

Procesul lui Sorinel Cornel Luchian a început pe 30 septembrie 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis atunci în judecată pe bărbat, sub acuzația de conducere a unui vehicul fără permis.
Conform anchetatorilor, în urmă cu mai bine de un an, ieșeanul se afla la volanul unui autoturism ce rula pe străzile din județ. La un moment dat, acesta a fost tras pe dreapta de un echipaj de Poliție. După efectuarea verificărilor de rigoare, oamenii legii au constatat faptul că individul a șofat fără a avea acest drept.

De altfel, în ultimii ani, numărul cazurilor de infracțiuni rutiere a crescut în mod constant. Așadar, tot mai mulți ieșeni ajung în fața instanței și sunt condamnați pentru încălcarea legislației rutiere. Principalele cauze care duc la această finalitate sunt constituite de consumul de băuturi alcoolice înainte de a urca la volan și șofatul fără permis. În general, instanțele aplică pedepse cu suspendarea sau amânarea aplicării lor, mai ales dacă inculpații nu au antecedente penale.

Adauga un comentariu