Prima pagină » Local » Programul mijloacelor de transport din Iași se prelungește pentru Noaptea Muzeelor. Tramvaiele de epocă vor circula pe traseul Târgu Cucu – Copou – FOTO

Programul mijloacelor de transport din Iași se prelungește pentru Noaptea Muzeelor. Tramvaiele de epocă vor circula pe traseul Târgu Cucu – Copou – FOTO

18 mai 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, programul mijloacelor de transport din Iași se prelungește. De asemenea, CTP va scoate și tramvaiele de epocă pe traseul Târgu Cucu – Copou

În noaptea de 18 spre 19 mai, programul mijloacelor de transport în comun va fi prelungit până la ora 01:30. Ca în fiecare an, la Noaptea Muzeelor, mii de oameni sunt pe străzile din Iași pentru a vizita punctele de atracție. Ieșenii vor putea merge și cu tramvaiele de epocă gratis, care vor circula spre Copou.

Se prelungește programul transportului public în Iași

Pentru a susține evenimentul Noaptea Muzeelor, compania de transport a decis ca tramvaiele și autobuzele de pe anumite trasee să circule până la ora 01:30. Aproape toate muzeele din Iași vor fi deschise până la ora 01:00 în această seară.

„Tramvaiele și autobuzele vor circula în noaptea de 18 spre 19 mai până la ora 01:30, iar tramvaiele de epocă sunt pregătite pentru o plimbare magică, între orele 17:00-22:00. Iată traseele care vor avea program prelungit, după ora 22:00 până la ora 1:30 (ultima plecare de pe capăt de traseu va fi la ora 01:00), cu câte 2 unități pe fiecare itinerariu: Traseul 3: Gară – Piaţa Unirii – Târgu Cucu – Dancu; Traseul 6: Dacia – Gară – Piaţa Unirii – Târgu Cucu; Traseul 7: Canta – Gară – Piața Unirii – Târgu Cucu – Tudor Vladimirescu – Țuțora; Traseul 9: Copou – Piața Unirii – Târgu Cucu – Podu Roș – Tehnopolis; Traseul 28: Triumf – Târgu Cucu – Podu Roș – Piața Alexandru cel Bun – Dacia; Traseul 36: Dacia – Gară – Piața Unirii – Copou – Breazu; Traseul 43: Păcurari – Târgu Cucu – Tudor Vladimirescu – Frigorifer – C.U.G. I; Traseul 46: Bucium – Tg. Cucu – Păcurari”, au transmis reprezentanții CTP Iași.

Tramvaiele de epocă vor ieși la stradă

Compania va scoate la stradă și două tramvaie de epocă. Modelul AEG a fost adus din Germania în anul 1900, iar modele ITB au circulat pe străzile din Iași în perioada comunistă. De asemenea, a fost igienizat și tramvaiul măturătoare, de pe strada Lăpușneanu, iar trecătorii vor putea urca în el.

„Trei dintre cele mai prețioase tramvaie ale Muzeului Transportului Public vor fi expuse. Între orele 17:00-22:00, tramvaiele AEG și ITB vor circula pe traseul Târgu Cucu – Copou, oprind în fiecare stație. Bucură-te de o călătorie gratuită și simte istoria în mers! Tramvaiul de tip măturătoare va putea fi admirat în Piațeta «Dumitru Grumăzescu» de pe strada Lăpușneanu, unde vei avea ocazia să afli detalii fascinante despre această bijuterie a epocii trecute. Accesul în interior este gratuit”, au mai precizat reprezentanții CTP Iași.

Programul tramvaielor și autobuzelor se prelungește în această seară, iar ieșenii vor putea să se bucure și de o călătorie cu tramvaiele de epocă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`