Eveniment-Social

Programul Ro-Cultura, accesat de Ateneul Național din Iași

Publicat: 30 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Programul Ro-Cultura accesat de Ateneul Național din Iași

Anul 2019, pentru Ateneul Național din Iași, este unul plin de noutăți. E vorba despre evenimente și festivaluri în premieră și cu deplasări prin toată România. Asta în cadrul Turneului Național „Unire prin Cultură”. Vorbim de sute de reprezentații de teatru jucate, atât pentru adulți, dar mai ales pentru copii. Rezultatele sunt remarcabile în domeniul cinematografiei. Pe lângă toate acestea, instituția și-a dezvoltat și o ramură dedicată scrierii. Totul se axează și pe implementarea proiectelor cu finanțări nerambursabile. Astfel, Ateneul a primit finanțarea necesară pentru acțiunea „Children’s Museum in Iasi, Romania”.

Consolidarea colaborării între entitățile din România și între cele din statele donatoare

Această inițiativă este susținută din Fondul pentru Relații Bilaterale. Este vorba despre Programul RO-CULTURA, parte a granturilor SEE 2014-2021. Se vizează consolidarea colaborării între entitățile din România și între cele din statele donatoare. Anume Norvegia, Islanda, Liechtenstein, în domeniul cultural. Activitățile vizează căutarea partenerilor pentru proiecte ce vor fi implementate. E vorba despre dezvoltarea unor idei de proiecte și creionarea unor parteneriate, dar și pregătirea unei aplicații de proiect în parteneriat cu entități publice sau private din Norvegia. Totul în vederea înființării în Iași a unui Muzeu al Copiilor.

„Prin intermediul tuturor întâlnirilor de lucru programate în perioada 26-31 octombrie 2019 cu instituții publice și private din Oslo, se urmărește relaționarea, schimbul, partajarea și transferul de cunoștințe, tehnologie, experiență și bune practici între Ateneul Național din Iași și entități din Norvegia. Mulțumesc, pe această cale, partenerului nostru norvegian DAC MUSIC PERFORMANCE, reprezentat prin Dragoș-Andrei Cantea, care a reușit să identifice în Oslo instituții de marcă și care pot sprijini Ateneul Național din Iași în realizarea unor aplicații calitative pentru call-urile viitoare de proiecte”, a declarat Delia Roșu, oficial Ateneu.

Adauga un comentariu