Eveniment-Social

Programul „Să vorbim despre bani şi bănci” realizat de Școala Gimnazială Ionel Teodoreanu Iași în colaborare cu Banca Naţională a României

Publicat: 11 mart. 2021
Programul „Să vorbim despre bani şi bănci”
Programul „Să vorbim despre bani şi bănci”

Școala Gimnazială Ionel Teodoreanu Iași colaborează, în perioada 11-17 martie, cu Banca Naţională a României – Sucursala Iași, în promovarea și desfășurarea unor activități de educație financiară la clasele de nivel gimnazial. Vor participa aproximativ 170 de elevi coordonați de profesorii de istorie și de educație socială. Programul, denumit „Să vorbim despre bani şi bănci”, derulat de Sucursala regională Iași a Băncii Naționale a României, intenționează să acorde suportul necesar în vederea însuşirii de către elevi a unor noţiuni economice de bază şi a unui vocabular financiar-bancar.

Activitățile prezintă elevilor istoria banilor (istoria monedei naţionale, tipărirea banilor, monedele din metal și monedele de hârtie, etc.), date despre Banca Națională a României și rolul său în economie, elementele de siguranță ale bancnotelor sau  curiozități din lumea banilor. Prin acest program, elevii se familiarizează  cu noţiuni economice şi financiar – bancare şi își formează abilităţi şi deprinderi legate de economisire, de organizarea bugetului personal.

Având în vedere contextul și evoluția situației epidemiologice actuale,  activitățile se vor derula on-line, prezentările realizate de reprezentanții sucursalei BNR Iași vor fi urmate de un dialog cu elevii și de activități practice. În contextual aceleași colaborări între școală și reprezentanții BNR – Sucursala Regională Iași, în programul Școala Altfel, 22-26 martie 2121, se vor derula activități de educație fianciară, cu elevii claselor gimnaziale, în cadrul săptămânii „Global Money Week”.

Comentarii
  • Asa s-a spus de 30 de ani si tot lipseste modernizare. Lipsesc laboratoarele si salile de sport, trebuie profesori bine pregatiti. E nevoie de o modernizare completa la toate institutiile de invatamant. De 30 de ani se foloseste creta si tabla neagra si burete. Cauza? Lenea, nesimtirea, necunoasterea. Vai de noi. Educatie e lasata la intamplare. Educatia incepe de acasa si continua in scoli.

Adauga un comentariu