Eveniment-Social

Proiect important de educație, derulat de Liceul „Grigore Moisil”, din Iași

Publicat: 17 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proiect important de educație derulat de Liceul Grigore Moisil din Iași
Visele devin realitate prin participarea elevilor la activitățile proiectelor Erasmus+ derulate în Turcia și Portugalia

În Săptămâna Globală a Educației, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași derulează o activitate inedită și interactivă, în care elevi și profesori se conectează într-o discuție captivantă despre provocările Social Media. Activitatea principală este intitulată „Provocări ale conectării în educație – Social Media și școala”, fiind organizată online mâine, joi 18 noiembrie 2021, între orele 16:00 și 17:30, pe platforma Zoom

Provocări ale conectării în educație – Social Media, la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” (LIIS) Iași! Aceasta este o școală-pilot în domeniul Educației Media. Astfel, liceul organizează online evenimentul „Provocări ale conectării în educație – Social Media și școală” mâine, 18 noiembrie 2021, între orele 16:00 și 17:30, pe platforma Zoom.

Pentru a putea participa la eveniment, este necesară completarea formularului de înscriere disponibil, până pe data de 17 noiembrie 2021, inclusiv, la link-ul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeS1qOUtpxJF3uIO0IkkEygFYLaFzzi06bVU8mtb-rXym9ExA/viewform.

O epocă a conexiunilor rapide, în care schimbarea și adaptarea par a fi termeni-cheie ai evoluției

Pe de altă parte, organizatorii arată că trăim într-o epocă a conexiunilor rapide, în care schimbarea și adaptarea par a fi termeni-cheie ai evoluției.

„Trăim într-o epocă a conexiunilor rapide, în care schimbarea și adaptarea par a fi termeni-cheie ai evoluției. Educația în era contemporană presupune, printre altele, o relație dinamică între școală și societate, în care comunicarea este un proces în continuă transformare. Digitalizarea accelerată impusă de contextul pandemic aduce cu sine o redimensionare a tot ceea ce înseamnă Internetul și relația școlii cu universul virtual. În acest context, rețelele sociale și impactul pe care îl au asupra vieții adolescenților reprezintă o provocare față de care școala nu ar trebui să rămână indiferentă”, arată reprezentanții Liceului de Informatică.

LIIS derulează o activitate inedită și interactivă

În Săptămâna Globală a Educației, LIIS organizează o activitate inedită și interactivă, așa cum se configurează ea în prezent, în care elevi și profesori se conectează într-o discuție captivantă despre provocările Social Media. Activitatea li se adresează profesorilor (indiferent de disciplina predată) și elevilor de liceu. Toți participanții vor primi câte o diplomă. Invitatul Cristina Jamscheck, din partea Centrulului pentru Jurnalism Independent, va discuta pe tema „Bulele informaționale în social-media”.

„Pentru a acționa împreună, le vom oferi cadrelor didactice din întreaga Românie o nouă resursă educațională deschisă, creată de profesorii din cancelaria Liceului Teoretic de Informatică «Grigore Moisil», din Iași, intitulată «Social Media în școală (repere pentru utilizarea Social Media în activități didactice și extrașcolare)». Lucrarea a fost realizată de profesorii din cancelaria Liceului Teoretic de Informatică «Grigore Moisil», din Iași, sub coordonarea prof. dr. Anamaria Ghiban și prof. dr. Mihaela Adina Romanescu”, au afirmat organizatorii.

Adauga un comentariu