Actualitate

Proteste în Cluj Napoca. Medicii au ieşit în stradă, după ce Institutul de Urologie şi Transplant Renal va fi desfiinţat

Publicat: 28 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proteste în Cluj Napoca. Medicii au ieşit în stradă după ce Institutul de Urologie şi Transplant Renal va fi desfiinţat
Medicii de la Institutul Clinic de Urologie anunțau faptul că va fi un protest de amploare. Aceștia îi invită la manifestări și pe clujeni printr-o postare publică pe platforma de socializare Facebook

Proteste în Cluj Napoca! Zeci de medici au transmis că vor ieşi în stradă să protesteze. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, este acuzată că are în vederea desființarea unui prestigios institut medical.

Medicii de la Institutul Clinic de Urologie anunțau faptul că va fi un protest de amploare. Aceștia îi invită la manifestări și pe clujeni printr-o postare publică pe platforma de socializare Facebook.

„Sunteți invitați să participați, luni 28 iunie 2021, ora 12:00, la protestul angajaților ICUTR Cluj-Napoca împotriva ministrului Sănătății Ioana Mihăilă și a intenției de desființare a Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca. Protestul va avea loc în curtea instituției, pe Str. Clinicilor, Nr.4-6.

Cu această ocazie va avea loc o conferință de presă în care vor fi discutate problemele grave cu care se confruntă institutul, soluțiile propuse dar mai ales totalul dezinteres al Ministrului Sănătății de a asigura continuitatea activității Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca și a riscului de desființare a singurei instituții medicale capabilă să asigure transplantul renal în Regiunea de Nord-Vest a României”, se arată în postare.

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj Napoca ar urma să fie desfiinţat

Angajații ICUTR Cluj-Napoca au protestat, luni, 28 iunie 2021, împotriva ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, și a intenției de desființare a Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca. Protestul a avut loc în curtea instituției.

Reprezentanţii ICUTR Cluj-Napoca au discutat o serie de probleme grave cu care se confruntă institutul, soluțiile propuse, dar mai ales totalul dezinteres al Ministrului Sănătății de a asigura continuitatea activității Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca și a riscului de desființare a singurei instituții medicale capabilă să asigure transplantul renal în Regiunea de Nord-Vest a României.

„Protestul nostru vizează două aspecte: atitudinea doamnei ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, din ultima perioadă, vis-a-vis de Institutul de Urologie, precum și iminenta posibilitate de desființare a Institutului de Urologie și Transplant Renal. Doamna ministru a refuzat, inițial, invitația noastră, în mod repetat. La un moment dat a ajuns în Institut, într-o sâmbătă seară, cu o atitudinea sfidătoare, arogantă.

Inițial a dat vină pe manager, ulterior a revenit și a zis că Institutul nu o duce rău financiar, nu are rate. Iar la toate problemele noastre nu a avut nicio soluție și niciun răspuns. I-am spus de problema spațiului, că spațiul unde funcționăm acum este impropriu, este o clădire veche de 100 de ani, și a spus să ne căutăm singuri spațiu”, a declarat Silviu Moga, manager demisionar.

Alte proteste au avut loc în București

Începând cu ora 19.00, vineri 25 iunie, oamenii au organizat un protest împotriva pensiilor speciale. Intitulată ” Tăiați pensiile speciale – Hai la protest!” manifestația își doreşte tragerea unui semnal de alarmă referitor la promisiunile celor care au ajung la putere şi care susţineau, în campanie, că vor tăia toate pensiile speciale.

„Guvernanții s-au bătut cu pumnii în piept în campaniile electorale că, dacă îi votăm, una dintre treburile urgente pe care o vor rezolva va fi să taie pensiile speciale. Timpul a trecut, iar ei pare că au cam uitat de promisiuni! Acum, mulți strigă pe rețelele sociale că vor ca pensiile speciale să fie tăiate! Bun! Foarte bun, chiar!

Pe 25 iunie, începând cu ora 19:00. În draga noastră Piața Victoriei”, a spus Angi Șerban, unul dintre coordonatorii proiectului „Corupţia ucide”.

Adauga un comentariu