Actualitate

Proteste în Piața Universității. Zeci de persoane cer relaxarea restricțiilor – LIVE VIDEO

Publicat: 14 mart. 2021
Mai mulți oameni protestează în aceste momente în Piața Universității. Oamenii cer relaxarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19

Mai mulți oameni protestează în aceste momente în Piața Universității. Oamenii cer relaxarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Deși medicii avertizează asupra faptului că numărul de noi cazuri COVID crește îngrijorător din cauza tulpinei britanice, zeci de oameni protestează împotriva restricțiilor, în Piața Universității. Oamenii sunt în special deranjați de noile restricții de circulație impuse de către autorități. Cei mai mulți dintre manifestanți nu poartă măști de protecție. În Piața Universității au intervenit și mai multe echipaje ale Jandarmeriei care supraveghează protestul. Oamenii au scandat cu pancarte și steaguri în mâini: „Libertate!”.

„Protestăm împotriva abuzurilor în general. Statul mă obligă să port mască, consider că e un abuz. Statul în casă după ora 22 nu are nici o logică.”, a spus un protestatar la RomâniaTv.

„Am venit să protestăm împotriva înăspririi restricțiilor cu pandemia asta nenorocită. După ora 22 se pare că carcalacul o să vină peste noi, o să ne omoare. Cred că e ultima zi în care mai putem protesta și spune ceva.”, a spus un alt protestatar.

Starea de alertă intră în vigoare

Reamintim că de astăzi, 14 martie 2021, intră în vigoare Hotărârea de Guvern care prelungește starea de alertă pe teritoriul țării noastre. Diferența va fi ora de intrare în casă. Astfel, dacă nu vă aflați în case la ora 22:00, trebuie să prezentați fie declarația pe propria răspundere, care prevede anumite condiții de deplasare esențiale, fie adeverința de la angajator, dacă vă aflați pe drumul serviciu-domiciliu sau invers.

„Azi, 14.03. 2021, între orele 15:00-18.00 se va protesta la Piața Universității împotriva abuzurilor pe care autoritățile le săvârșesc împotriva populației !

Sunt invitați să participe toți cei care doresc să trăiască n continuare liberi, cu demnitate și cu onoare , toți cei care vor să lupte pentru drepturile și pentru libertățile lor și în special pentru viitorul copiilor!”, se arată pe pagina de Facebook a Federației Românilor de Pretutindeni.

Comentarii
  • Astia-s beliturile de #rezistenti si cu aia care au rasturnat guvernul la 10 august. Numai aia rag asa, au antrenament de ani buni.
    Sper ca jandamii sa impuna legea, sa ne putem plimba linistiti prin oras fara ragetele astora. Dupa ora 22 revin ca sa ii intreb daca s-au potolit. Nu mai misca unul dupa ora 22 sau luati iar pulanele pe schinari !

Adauga un comentariu