National

Protestele anti-restricții continuă în Capitală! Peste o mie de oameni s-au strâns în Piața Universității și cer demisia lui Florin Cîțu și Raed Arafat – VIDEO

Publicat: 03 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Protestele anti-restricții continuă în Capitală Peste o mie de oameni s-au strâns în Piața Universității și cer demisia lui Florin Cîțu și Raed Arafat - VIDEO

Sunt proteste importante anunțate în Capitală, față de restricțiile impuse de CNSU. Aproape o mie de oameni se strânseseră deja în Piața Universității la ora 17:00, însă acum sunt peste 1 200 de oameni.

Este ziua protestelor, nu numai în Capitală ci și în alte mari orașe din țară. Oamenii își strigă nemulțumirile față de restricțiile impuse de autorități, în primul weekend cu măsuri suplimentare de combatere a pandemiei COVID-19.

Avocatul Dan Citic, unul dintre organizatorii manifestațiilor din Piață Universității, a declarat în exclusivitate la Antena 3 că întoarcerea la normalitate se poate face prin trei măsuri care trebuie luate de urgență.

„Abrogarea legii 55/2020, demisia lui Florin Cîțu, demisia lui Raed Arafat. Sunt cele trei măsuri cumulative care noi considerăm că trebuie luate pentru a se reveni la normalitate.

Aici în Piață găsiți o largă reprezentare a poporului român, din toate paturile sociale, stările, educațiile. Nu suntem analfabeți, nici pleavă, nici știrbi.”

Organizatorii spun că mai pe seară se vor „uni cu frații noștri din Piața Victoriei”.

„O să ne strigăm năduful împotriva premierului, o să strigăm Jos Cuțu-cuțu’. Din Piața Victoriei o să plecăm spre alveola de la Parlament. Apoi ne oprim puțin și la Ministerul de Interne și la Ministerul Sănătății, să ne spunem păsul și acolo, Arafat e foarte important”, au afirmat aceștia.

George Simion a făcut câteva precizări pentru Antena 3, în timp ce insoțea protestatarii în drum spre Piața Victoriei.

„Vocea românilor trebuie să se facă auzită. I-am chemat la prima zi de protest să ieșim în stradă de fiecare dată când vedem miros de dictatură. E la latitudinea fiecăruia, dacă poartă măști, dacă își fac vaccinul. Pentru libertate suntem aici.”

Cu puțin timp înainte de ora 19:00, protestatarii au plecat din Piața Universității către Piața Victoriei. Aceștia au blocat bulevardului Magheru și se îndreaptă spre Guvern. Jandarmii încearcă să limiteze accesul lor pe o singură bandă de circulație.

Printre protestatari se află și co-fondatorul partidului AUR, George Simion, unul dintre principalii lideri ai protestelor din ultima săptămână.

La ora 18:00 erau deja peste 1200 de protestatari în Piața Universității.

„Am fost în fiecare seară deoarece actualele măsuri nu sunt decât o prelungire a stării de agonie în care ne aflăm. Actualul Guvern nu a făcut decât să îngroape economia care și-așa era foarte slăbită. Și se pare că, pentru ei, exprimarea nemulțumirilor este egală cu un dosar de terorism. Acum 30 de ani au murit oameni pentru că noi să putem ieși în stradă.”, spune Georgiana, o mama tânăra care a venit la protest cu fetiță și soțul.

Adauga un comentariu