Local

Protestul de la CTP Iași, declarat nelegal de judecători! Unul dintre magistrați a avut o opinie separată – GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Publicat: 20 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Protestul de la CTP Iași declarat nelegal de judecători Unul dintre magistrați a avut o opinie separată - GALERIE FOTO  VIDEO Exclusiv
Reprezentanții CTP Iași au contestat în instanță legalitatea protestului organizat de angajați în urmă cu mai bine de o lună

Mișcarea de protest spontan care a avut loc în urmă cu mai bine de o lună, la Compania de Transport Public din Iași, a fost declarată nelegală de către magistrați. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis în parte acțiunea formulată de CTP Iași în contradictoriu cu șoferii de pe autobuze. Chiar dacă greva a fost

Protestul de la CTP Iași, declarat nelegal de judecători! Unul dintre magistrați a avut o opinie separată. Mișcarea de protest spontan care a avut loc în urmă cu mai bine de o lună, la Compania de Transport Public din Iași, a fost declarată nelegală de către magistrați. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis în parte acțiunea formulată de CTP Iași în contradictoriu cu șoferii de pe autobuze.

„Instanța admite în parte acțiunea formulată, astfel cum a fost completată, de reclamanta Societatea Compania de Transport Public Iași SA, în contradictoriu cu pârâții. Constată ilegală greva declanșată de către pârâți la data de 2 noiembrie 2021 și, în consecință, dispune încetarea acesteia. Respinge cererea reclamantei, de obligare a pârâților la reluarea obligațiilor de serviciu. Respinge acțiunea formulată de reclamanta Societatea Compania de Transport Public Iași SA, în contradictoriu cu pârâtul Tudor B.”, au precizat magistrații ieșeni,. De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ce spunea Mihai Chirica despre protestul spotan al CTP Iași

Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a avut în data de 2 noiembrie 2021 prima reacţie după ce şoferii de autobuz ai CTP Iaşi nu au mai vrut să iasă la stradă şi au organizat un protest spontan. Edilul susține că responsabilul grevei va fi sancționat.

„Am luat act de dimineaţă (n.r. 2 noiembrie). Câţiva dintre şoferii CTP Iaşi nu au vrut să iasă la stradă şi i-au incitat pe ceilalţi, cu toate că nu a fost anunţată o mişcare sindicală într-un scop. Vreau să le spun un lucru cât se poate de sincer. Creşterile pe care le-am suportat cu toţii la combustibil, la energie, toată presiunea pe care oraşul o are pentru a menţine căldura în spitale, în şcoli, pentru cei 120.000 de cetăţeni care trebuie să-i încălzim în această iarnă, face imposibilă o asemenea abordare.

Pe principiul forţei eu le-am transmis de fiecare dată, cu primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, nu se negociază cu pumnul în masă, niciodată. Aşa încât, i-am spus şi domnului de la Sindicat mai înainte, când termin şedinţa pentru termoficare, vom începe să discutăm. Persoana care i-a incitat nefiind niciun semnal din partea sindicatelor, care mai are sancţiuni din partea CTP-ului cu diverse abateri în ceea ce priveşte locul lui de muncă, voi propune să fie destituită”, a transmis la acel moment primarul Mihai Chirica.

 

Adauga un comentariu