Stiri si curiozitati

Psalmi pentru depresie. Ce rugăciuni să rostești pentru a te vindeca de durerile sufletești și a scăpa de gândurile rele

Publicat: 17 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Psalmi pentru depresie. Ce rugăciuni să rostești pentru a te vindeca de durerile sufletești și a scăpa de gândurile rele
Psalmii pentru depresie se rostesc la vreme de grea suferință sufletească și au o putere vindecătoare deosebită pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.

Atunci când suntem cuprinși de disperare și deznădejde este bine să citim cei mai puternici psalmi pentru depresie. Aceștia psalmi tămăduitori au o putere deosebită pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie. La vreme de tulburare interioară, frică și neliniște, putem rosti câteva rugi făcătoare de minuni. Iată ce rugăciuni să rostești pentru a te vindeca de durerile sufletești și a scăpa de gândurile rele.

Psalmi pentru depresie, tămăduitori și de grabnic ajutor

La vreme de întristare și grea încercare sufletească este bine să rostim câteva rugăciuni pentru a ne elibera mintea de gânduri negre și a avea parte de liniște interioară. Durerile sufletești sunt la fel de chinuitoare precum cele trupești, de aceea rugăciunea este o cale de eliberare de sub povara fricilor.

Pentru a scăpa de toate frământările sufletești și de deznădejde, putem citi în fiecare zi psalmi pentru depresie. Unul dintre cei mai puternici psalmi este Psalmul 23.

„Doamne, Tu ești Păstorul meu, nu duc lipsă de nimic. Tu mă paști în pășuni verzi și mă duci la ape de odihnă, îmi înviorezi sufletul. Mă povățuiești pe cărări drepte din pricina Numelui Tău. Și chiar dacă umblu prin valea umbrei morții, nu mă tem de niciun rău, căci Tu ești cu mine. Toiagul și nuiaua Ta mă mângâie. Tu îmi întinzi masa în fața potrivnicilor mei, îmi ungi capul cu untdelemn și paharul meu este plin de dă peste el. Da, fericirea și îndurarea mă vor însoți în toate zilele vieții mele și voi locui în Casa Domnului până la sfârșitul zilelor mele. Amin!” Psalmul 23:1-6.

De asemenea, pentru îndepărtarea relelor din viața noastră și a gândurilor negre putem rosti și Psalmul 27.

„Doamne, Tu ești lumina mea și salvarea mea, de cine să mă tem? Tu ești sprijinitorul vieții mele, de cine să îmi fie frică? Când înaintează cei răi împotriva mea, ca să-mi mănânce carnea, tocmai ei – prigonitorii și vrăjmașii mei – se clatină și cad. Chiar o oștire de ar tăbărî împotriva mea, inima mea tot nu s-ar teme.” Psalmul 27:1-3.

Pe lângă acești psalmi vindecători, putem spune în fiecare seară și cea mai puternică rugăciune pentru sănătate. La vreme de necaz și suferință trupească sau sufletească se rostește un canon de rugăciune către toate puterile cerești pentru a avea parte de ajutor divin și de spor în toate.

Cum să te rogi pentru a scăpa de frici și de gânduri negre

Neliniștile sufletești sunt tulburătoare pentru credincios, acesta fiind copleșit de deznădejde și neputință. De aceea, rostirea unor rugăciuni vindecătoare ajută în cele mai grele momente. Pentru a scăpa de temeri, anxietate și disperare, putem rosti Psalmul 61 atunci când avem sufletul împovărat de suferință și mintea copleșită de griji.

„Ascultă, Dumnezeule, strigătele mele; de la capătul pământului strig către Tine. Când sunt cu inima mâhnită, du-mă pe stânca pe care n-o pot ajunge. Căci Tu ești un adăpost pentru mine, un turn tare împotriva vrăjmașului.” Psalmul 61:1-3.

De grabnic ajutor este și rugăciunea care alungă depresia și supărarea sufletească.

,,Izbăveşte-mă, Doamne, de apăsarea şi durerea sufletească, şi de greutatea inimii care mă stăpâneşte cu dreptate. Săvârşit-am tot felul de păcate care mă războiesc, care fac chinul meu de nesuferit. Miluieşte-mă, Doamne, că eu singur sunt vinovat pentru această pustiire şi pieire a sufletului şi a trupului meu. Stăpânitu-m-a iubirea de sine, înrobitu-m-a nepurtarea de grijă, nimicitu-m-a lenevirea! Iartă-mă, Doamne, şi vindecă netrebnicul meu suflet. Depărtează de la mine pe duhul cel rău care face de nesuferit sufocarea sufletului şi a trupului meu. Ţine departe de mine greutatea cea apăsătoare din inima mea.

Curăţeşte-mă de toată întinăciunea sufletului şi a trupului, ca să pot scăpa de duhurile viclene, care mi se fac mie întuneric şi beznă, deznădejde şi chin. Ridică-mă din patul durerii şi din aşternutul răutăţii. Apăsarea şi frica, şi robia gândurilor îndepărteaz-o de la mine! Doamne, facă-Se voia Ta, după cum doreşti.”

Psalmii pentru depresie se rostesc la vreme de grea suferință sufletească și au o putere vindecătoare deosebită pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie. Acești psalmi se citesc cât mai des cu putință pentru a scăpa de deznădejde și de gândurile negre.

Adauga un comentariu