Stiri si curiozitati

Psalmi pentru împăcare. Cum să te rogi pentru a avea parte de liniște sufletească și de armonie în familie

Publicat: 29 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Psalmi pentru împăcare. Cum să te rogi pentru a avea parte de liniște sufletească și de armonie în familie
Psalmii pentru împăcare se citesc pentru armonie în familie, înțelegere cu semenii noștri, spor în casă și îndepărtarea tuturor relelor.

Atunci când suntem certați cu cineva sau suntem copleșiți de deznădejde și gânduri negre, putem citi psalmi pentru împăcare. Aceștia se rostesc după o rânduială anume și sunt făcători de minuni. Pentru buna înțelegere cu semenii noștri și îndepărtarea relelor, este bine să citim cât mai des cu putință câțiva psalmi de grabnic ajutor și vindecători. Iată cum să te rogi pentru a avea parte de liniște sufletească și de armonie în familie.

Cei mai puternici psalmi pentru împăcare

La vreme de necaz și grea încercare sufletească este bine să rostim câteva rugăciuni tămăduitoare. Acestea îl ajută pe credincios să se liniștească și să se elibereze de povara gândurilor rele și a păcatelor. Atunci când suntem în conflict cu cineva sau suntem copleșiți de disperare și deznădejde, putem citi psalmi pentru împăcare. De pildă, Psalmul 142 și Psalmul 50 se citesc pentru liniște sufletească, armonie în casă și spor în toate.

Pentru împăcarea cu cei dragi nouă, îndepărtarea vrăjmașilor și luminarea minții putem citi zilnic Psalmul 142.

,,Doamne, auzi rugăciunea mea, ascultă cererea mea, întru credincioșia Ta; auzi-mă, întru dreptatea Ta. Să nu intri la judecată cu robul Tău, că nimeni din cei vii nu-i drept înaintea Ta. Vrăjmașul prigonește sufletul meu și viața mea o calcă în picioare; făcutu-m-a să locuiesc în întuneric ca morții cei din veacuri. Mâhnit e duhul în mine și inima mea încremenită înlăuntrul meu. Adusu-mi-am aminte de zilele cele de demult; cugetat-am la toate lucrurile Tale, la faptele mâinilor Tale m-am gândit. Tins-am către Tine mâinile mele, sufletul meu ca un pământ însetoșat. Degrab auzi-mă, Doamne, că a slăbit duhul meu.

Nu-ți întoarce fața Ta de la mine, ca să nu mă asemăn celor ce se pogoară în mormânt. Fă să aud dimineața mila Ta, că la Tine mi-i nădejdea. Arată-mi calea pe care voi merge, că la Tine am ridicat sufletul meu. Scapă-mă de vrăjmașii mei, că la Tine alerg, Doamne. Învață-mă să fac voia Ta, că Tu ești Dumnezeul meu. Duhul Tău cel bun să mă povățuiască la pământul dreptății. Pentru numele Tău, Doamne, dăruiește-mi viață. Întru dreptatea Ta scoate din necaz sufletul meu. Fă bunătate de stârpește pe vrăjmașii mei și pierde pe toți cei ce necăjesc sufletul meu, că eu sunt robul Tău.”

Pentru îndepărtarea relelor, iertarea păcatelor și ajutor în toate putem citi și un canon de pocăință către Maica Domnului. Mai mult, atunci când suntem copleșiți de probleme și suferințe putem rosti în fiecare seară cea mai puternică rugăciune pentru liniștea sufletului.

Ce rugăciuni să rostești pentru armonie și înțelegere în familie

Rugăciunile au o putere tămăduitoare deosebită și sunt de grabnic ajutor pentru cel care le rostește la diferite trebuințe. Atunci când trecem prin momente grele în familie și suntem certați cu cei dragi este bine să rostim o rugă puternică pentru împăcare.

,,Stăpâne, Iubitorule de oameni, Împăratul veacurilor și dătătorul bunătăților, care ai stricat peretele din mijloc al vrajbei și ai dat pace neamului omenesc, miluiește-i, Doamne, pe cei ce ne urăsc sau ne pizmuiesc, pe cei ce ne ocărăsc și pe cei ce ne grăiesc de rău. Ca nu cumva vreunul din ei să pătimească ceva rău pentru noi, păcătoșii, nici în veacul de acum și nici în cel ce va să fie.

Tu, Doamne Dumnezeul nostru, caută din înălțime ca un Bun asupra inimilor noastre, care sunt lipsite de dragoste și de unire și sunt îmboldite de spinii urii și ai altor păcate. O picătură din Harul Sfântului Tău Duh, coborând peste dânsele, rourează-le bogat, ca să aducă roade bune și din dragostea cea către Tine să sporească în fapte bune și să petreacă în dragoste și unire.

Așa, Doamne, înmulțește dragostea în inimile noastre și păzește-ne de tot răul și de asuprirea vrăjmașilor văzuți și nevăzuți, de sabie, de năvălirea altor neamuri asupra noastră, de războiul dintre noi și ne ajută totdeauna să ne iubim unii pe alții și să facem numai bine, spre a ne învrednici de bunătățile Tale cele cerești. Amin.”

Psalmii pentru împăcare se citesc pentru armonie în familie, înțelegere cu semenii, spor în casă și îndepărtarea tuturor relelor. Aceștia au o putere vindecătoare deosebită și sunt făcători de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.

Adauga un comentariu