Stiri si curiozitati

Psalmul 20: Cum să te rogi atunci când ai nevoie de ajutor

Publicat: 20 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Psalmul 20 Cum să te rogi atunci când ai nevoie de ajutor
De la o vârstă fragilă, am fost învățați că e bine să ne rugăm pentru ajutor către Dumnezeu, deoarece el este refugiul și puterea noastră

Psalmii sunt imnuri religioase biblice, cântate și rostite la creștini de psalți, preoți, credincioși, fiind creații lirice cu o bază religioasă. Unul dintre cele mai cunoscute și puternice texte este Psalmul 20.

Psalmul 20 este al 20-lea psalm din Cartea Psalmilor, care este cel mai cunoscut capitol din Scriptură. Este atribuit intern regelui David, având 9 versuri. În sistemul de numerotare ușor diferit folosit în traducerile Bibliei din Septuaginta greacă și Latina Vulgată, acest psalm este Psalmul 19.

o carte deschisa la lumina lumanarii
Psalmii sunt imnuri religioase biblice cântate și rostite la creștini de psalți, preoți, credincioși, fiind creații lirice cu o bază religioasă

Psalm pentru împlinirea pe toate planurile. Cum să te rogi lui Dumnezeu

Acest Psalm este folosit rugăciuni atunci când suntem în primejdie. Cu toate acestea, există alte momente importante în care acest Psalm este eficace.

De cele mai multe ori, oamenii apelează la rugăciuni atunci când sunt în primejdie, întrucât primul vers al Psalmului spune:

„Domnul să te audă în zilelele necazului, să te protejeze numele Dumnezeului lui Iacob.”

De la o vârstă fragilă, am fost învățați că e bine să ne rugăm pentru ajutor către Dumnezeu, deoarece el este refugiul și puterea noastră.

carte deschisa asezata pe suportul pentru carti
Acest Psalm este folosit rugăciuni atunci când suntem în primejdie

Al doilea vers al Psalmului începe cu sintagma:

„Fie ca El să vă trimită ajutor din sanctuar și să vă acorde sprijin din partea Sionului”

Astfel, un alt moment al vieții în care putem să folosim acest Psalm atunci când ne rugăm este atunci când avem nevoie de ajutor.

Este bine cunoscut faptul că psalmii indică o devoțiune adâncă, sentimente puternice, senzații de slăvire. Psalmul 20 este numit și „Întru sfârșit” din două motive, fie pentru că s-a împlinit în anii împăratului Ezechia, regele de succes al lui Iuda. Se spune că acesta s-a îmbolnăvit și urma să moară, însă Dumnezeu i-a mai dăruit încă 15 ani în care poate să își trăiască viața.

„Viață a cerut de la Tine și i-ai dat Lui…”

Psalmul 20, Psalmul binecuvântărilor

Iubiții credincioși știu bine că nu este nimic realizabil în viață fără puțină credință în Dumnezeu. Este important să existe speranță, iar acest Psalm să fie purtat mereu în suflet și rostit atunci când avem cea mai mare nevoie de ocrotire. Care credeți că este secretul de a rămâne puternic și cad în mijlocul furtunii vieții? Ei bine, răspunsul este concentrat chiar în versurile acestui Psalm.

carte deschisa pe o masa
Este bine cunoscut faptul că psalmii indică o devoțiune adâncă, sentimente puternice, senzații de slăvire

 „Să te asculte Domnul în ziua necazului, să te ocrotească Numele Dumnezeului lui Iacov,

Să-ţi trimită ajutor din locaşul Său cel sfânt şi să te sprijine din Sion!

Să-Şi aducă aminte de toate darurile tale de mâncare şi să primească arderile tale de tot! (Oprire)

Să-ţi dea ce-ţi doreşte inima şi să-ţi împlinească toate planurile tale!

Atunci noi ne vom bucura de biruinţa ta şi vom flutura steagul în Numele Dumnezeului nostru. Domnul să-ţi asculte toate dorinţele tale!

Ştiu de acum că Domnul scapă pe unsul Său şi-i va răspunde din ceruri, din locaşul Lui cel sfânt, prin ajutorul atotputernic al dreptei Lui.

Unii se bizuie pe carele lor, alţii pe caii lor; dar noi ne bizuim pe Numele Domnului Dumnezeului nostru.

Ei se îndoaie şi cad; dar noi ne ridicăm şi rămânem în picioare.

Scapă, Doamne, pe împăratul şi ascultă-ne când Te chemăm!”

Sfântul Anton

Adauga un comentariu