Actualitate

PSD cere demisia premierului Ludovic Orban: „Au umplut sistemul de sănătate cu politruci, chelneri, rubedenii“

Publicat: 17 nov. 2020
lista finală a alegerilor parlamentare PSD Iași
Sigla Partidului Social Democrat

Reprezentanții PSD au cerut marți, 17 noiembrie, demisia „urgentă” a premierului Ludovic Orban, respectiv a ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru. Social democrații îl acuză pe Ludovic Orban de eşec catastrofal în gestionarea pandemiei.

Mai mult, social-democraţiiconsideră că Guvernul Ludovic Orban este vinovat pentru tragedia de la Piatra Neamţ şi susțin că liberalii au umplut sistemul de sănătate şi inspectoratele pentru situaţii de urgenţă cu „politruci, chelneri şi rubedenii”.

„Partidul Social Democrat solicită demisia imediată din partea prim-ministrului Ludovic Orban şi a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, pentru eşecul catastrofal în gestionarea pandemiei SARS-CoV-2. Tragedia de la Spitalul Judeţean Neamţ este rezultatul deciziilor aberante emise de reprezentanţii Guvernului, care în ultimele luni au fost mult mai preocupaţi de campaniile electorale şi de alegeri, decât de combaterea pandemiei”, a transmis PSD într-un comunicat de presă.

Reprezentanții PSD: „DSP-urile au fost incapabile să ţină pasul cu avizarea reamenajărilor“

Social democrații susțin că Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) nu au putut ţine pasul cu avizarea reamenajărilor urgente , aşa cum îi obliga tot Guvernul printr-un Ordin emis de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

„Spitalele din întreaga ţară au fost puse în situaţii imposibile ca urmare a creşterii accelerate a cazurilor severe de COVID-19, iar DSP-urile au fost incapabile să ţină pasul cu avizarea reamenajărilor urgente la care erau nevoiţi să recurgă medicii pentru a-i putea trata pe toţi pacienţii, indiferent de locurile disponibile, aşa cum îi obliga tot Guvernul printr-un Ordin emis de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă“, se mai arată în comunicatul social democraților.

„Guvernul condus de Ludovic Orban a încercat să impună la conducerea unităţii medicale un patron de pompe funebre!“

Social-democraţii îl acuză pe ministrul Sănătăţii că a umplut sistemul de sănătate şi inspectoratele pentru situaţii de urgenţă „cu politruci, chelneri şi rubedenii”, amintind că la conducerea Spitalului Judeţean Neamţ, liberalii au impus un fost patron de pompe funebre. Cu toate astea, la conducerea spitalului a ajuns în cele din urmă un om impus de PSD.

„Reamintim opiniei publice faptul că, în lunile premergătoare tragediei de la Piatra Neamţ, ministrul Tătaru a umplut sistemul de sănătate şi inspectoratele pentru situaţii de urgenţă  cu politruci, chelneri şi rubedenii. Chiar la Spitalul Judeţean de la Piatra Neamţ, Guvernul condus de Ludovic Orban a încercat să impună la conducerea unităţii medicale un patron de pompe funebre!

De asemenea, trebuie amintite blocajele în cheie electorală făcute de Guvernul Orban împotriva eforturilor autorităţilor locale de a combate pandemia. Sunt de notorietate publică blocajele Guvernului împotriva testării populaţiei din Bucureşti şi împotriva altor acţiuni întreprinse de aleşii locali de la Neamţ, Bistriţa, Iaşi etc. pentru simplul fapt că aceştia aveau altă culoare politică!”, precizează reprezentanții social democraților.

„Tragedia de la Piatra Neamţ ar fi putut fi evitată“

Social-democraţii mai precizează că Guvernul Orban ar fi putut evita tragedia de la Piatra Neamţ.

„Tragedia de la Piatra Neamţ ar fi putut fi evitată dacă miniştrii Guvernului Orban nu ar fi blocat funcţionarea noului Spital de la Leţcani unde în seara tragediei erau disponibile peste 100 de paturi ATI”, se mai arată în comunicatul remis de PSD.

Comentarii
  • futuva-n mortii mamei voastre de panarame,ati condus tara zeci de ani,la Neamt arsene ciorapel e presedinte de cj,directorul a fost numit de arsene,iar acum plangeti ca PNL e de vina,da unde-s spitalele pe care le-ati promis in capmania de acum 4 ani,futuva-n gura de zdrente

  • Pai pana amu PSD si-a tot burdujit buzunarele. Acum este randul la PNL.
    Ideal ar fi ca din 2024 sa scapam de amandoua partidele.
    Oricum PSD si PNL tine Moldova (nu Basarabia) intr-o bezna totala.
    Nu tu centura, nu tu SRU, nu tu polivalenta, nu tu arena/stadion, nu tu A8.

  • Cat de ipocrit poti sa fii sa dai vina pe PNL cand voi ati fost la conducere in ultimii ani,cand presedintele de CJ e psd asijderea si directorul spitalului,ve-ti plati la alegeri hotilor si mincinosilor!

  • Hai ca ancheta va fi condusa de procurori de la bucale,puscarie ptr directorul spitalului care si-a permis sa schimbe ATI de la un etaj la altul fara autorizatii,iar arsene trebuie demis din fotoliul de presdinte al CJ,asa ca psd nu mai artati cu degetul ca santeti in kkt

Adauga un comentariu