Actualitate

PSD anunță moțiune de cenzură luna viitoare: „Punem STOP haosului PNL!“

Publicat: 30 iul. 2020
ALT=
PSD anunță moțiune de cenzură luna viitoare: „Punem STOP haosului PNL!“

Reprezentanții PSD anunță moțiune de cenzură luna viitoare, într-o postare pe pagina de Facebook a partidului. Social democrații susțin că „puterea liberală și-a pierdut total credibilitatea și legitimitatea: fiecare zi la guvernare este încă o zi care face rău țării!“

Reprezentanții PSD consideră că liberalii au luat mai multe decizii greșite privind purtarea măștilor de protecție, reînceperea anului școlar, dar și nedublarea alocațiilor și creșterea pensiilor cu un cuantum sub cel stability prin lege.

„România normală: măști obligatorii – DA, măști gratuite – NU!

– România educată: școală – NU, alegeri – DA!

– Romania resetată: pensii și alocații – NU, afaceri de partid în pandemie – DA!“, susțin social democrați.

PSD anunță moțiune de cenzură luna viitoare: „Klaus Iohannis este lipsit de viviune pe domeniile care privesc viața românilor“

În postarea de pe pagina de Facebook, reprezentanții PSD susțin că președintele Klaus Iohannis este lipsit de viviune pe domeniile care privesc viața românilor.

„Iohannis demonstrează zi de zi că îi lipsește viziunea pe domeniile-cheie care privesc viața românilor: sănătatea, educația și economia. Demagogia, dublul standard și politicianismul sunt adevăratele repere ale mandatului său. Marile proiecte ale Președintelui Iohannis sunt eșecuri naționale, în care românii plătesc, iar liberalii se îmbogățesc“, transmite PSD, care crede că „puterea liberală și-a pierdut total credibilitatea și legitimitatea: fiecare zi la guvernare este încă o zi care face rău țării! De aceea, în august punem STOP haosului PNL!“

PSD strânge semnături pentru moțiunea de cenzură

Marcel Ciolacu susținea zilele trecute că nu renunță la ideea depunerii unei moțiuni de cenzură la adresa guvernului.

Marcel Ciolacu anunţa că în mod „categoric” social-democraţii vor introduce în luna august moţiunea de cenzură la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban.

Liderul PSD susţine că nu poate exista un „haos mai mare”, nici în ceea ce priveşte gestionarea crizei sanitare şi nici în ceea ce priveşte starea economiei. Ciolacu spune că s-au strâns deja 202 semnături pentru introducerea moţiunii.

Preşedintele interimar al PSD a afirmat că Guvernul liberal este „un eşec politic” şi anunţă că PSD nu va mai aştepta ieşirea din starea de alertă, ci va depune moţiunea de cenzură în cursul lunii august.

„Au vrut să folosească politic această pandemie, atât au putut ei, şi în acest moment s-a ajuns la o lipsă totală de credibilitate. Lipsa de transparenţă din trecut şi faptul că trebuia de la început să testeze cât mai mulţi oameni a dus la această lipsă de credibilitate totală. Guvernul Orban este un eşec politic, cred că cel mai mare post decembrist, pentru că au făcut totul într-o logică electorală“, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul social democraților consideră că liberalii nu au știut să gestioneze situația pandemiei de COVID-19 din România și că au afectat grav economia.

„Nimeni nu a făcut un apel la toate forţele politice pentru a se face un anumit tip de comunicare, iar Guvernul Orban a dorit să facă o manipulare în interes politic acestei pandemii. Am decis ca în luna august să depunem moţiune de cenzură. Haos mai mare decât este acum nu poate exista atât în gestionarea pandemiei cât şi în economie. Decizia este clară: vom depune moţiune de cenzură pentru că nu putem crea un haos mai mare decât este acum”, a zis Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu