Actualitate

PSD cere retragerea sprijinul deputatului PNL, Cosmin Șandru, după ce ar fi încercat să îl mituiască pe un deputat AUR

Publicat: 05 oct. 2021
Cosmin Șandru, deputat PNL la un interviu
PSD Timiș vrea retragerea sprijinului politic pentru deputatul PNL, Cosmin Șandru

Organizație PSD Timiș a transmis un comunicat din presă prin care solicită PNL-ului retragerea sprijinului politic deputatului Cosmin Șandru. Acesta face obiectul unui scandal în care a fost implicat un deputat AUR. Conform înregistrărilor publicate de George Simion, deputatul PNL a încercat să îl mituiască pe deputatul AUR în schimbul votului asupra moţiunii de cenzură.

Pe de altă parte, George Simion a anunțat faptul că a sesizat DNA referitor la mai multe fapte de corupţie în care ar fi implicat deputatul PNL.

PSD Timiș solicită retragerea sprijinului politic pentru Cosmin Șandru, deputatul PNL prins în timp ce ar fi încercat să îl mituiească pe un deputat AUR

Conform comunicatului emis de PSD Timiș, PNL ar trebui să îi retragă sprijinul deputatului Cosmin Șandru după ce acesta face obiectului unui scandal public cu iz penal. Vorbim despre faptul că Șandru ar fi încercat să îl mituiască pe un deputat AUR în schimbul votului pentru moţiunea de cenzură. Acesta i-ar fi propus mai multe funcții în anumite deconcentrate controlate de liberali:

PSD Timiș îşi exprimă consternarea legată de înregistrările apărute în spațiul public, în care deputatul liberal de Timiş Cosmin Şandru încearcă să determine un deputat AUR să nu voteze Moțiunea de cenzură în schimbul unor favoruri materiale.

Fapta este cu atât mai gravă cu cât se tranzacționau, în acele înregistrări, funcții şi posturi la instituții de stat, semn că liberalii se comportă ca nişte vătafi şi confundă România cu propria moşie. Mai trist decât faptul că protagonistul acestei întâmplări e un politician foarte tânăr, este că deputatul Cosmin Şandru nu a acționat pe cont propriu, ci în colaborare cu Alin Nica şi cu alți lideri ai „echipei câştigătoare”, disperați că Superman intră în şomaj politic.

După scandalurile publice din PNL Timiş, ce au făcut înconjurul țării în ultimele luni, această tentativă de dare de mită reprezintă bomboana de pe coliva filialei liberale. PSD Timiş solicită retragerea sprijinului politic pentru deputatul Cosmin Șandru, ce s-a pretat la fapte incompatibile cu etica unui parlamentar și anchetarea acestui caz de o gravitate fără precedent în politica din județul nostru. În Timiş nu se cumpără voturi, la noi politică se face altfel!

George Simion a declarat că a alertat DNA pentru posibile fapte de corupţie

Înainte de a face publică înregistrarea, George Simion a anunţat faptul că a sesizat DNA referitor la mai multe fapte de corupţie:

„Cei de la PNL au încercat să ne cumpere la bucată.

Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunţăm organele competenţe şi vreau să facem cunoscut românilor toată schemă prin care Florin Cîţu și-a pus parlamentarii să ne ofere mită – funcții în deconcentrate, ca parlamentarii AUR să nu fie prezenți la votarea moțiunii. Parlamentarii AUR vor fi prezenţi cu toţii la votarea moţiunii.

Nu suntem de vânzare, nu trădăm!

Sunt parlamentari ai PNL care ne invitau să vorbim personal cu Florin Cîțu.

O să facem cunoscut totul! Că nu e posibil! E corupție la înalt nivel.

Azi dăm la toată presa. Avem înregistrări: audio-video. E o anchetă, sper, în curs. Am depus deja la DNĂ, colegii noștri sunt pe drum.

Noi nu suntem de vânzare, noi cei de la AUR. Vom arăta ce se întâmplă în Parlament. Până diseară o să ajungă la presă”, a afirmat liderul AUR, George Simion, luni 4 octombrie, la Parlament.

Adauga un comentariu