Actualitate

PSD forțează amânarea alegerilor parlamentare: „Facem demersuri, dar avem doar 2 variante“ – VIDEO

Publicat: 02 nov. 2020
Alegeri parlamentare
Alegeri parlamentare 2020

Liderul PSD București, Gabriela Firea, a declarat că social-democrații vor forța amânarea alegerilor parlamentare și vor încerca să treacă prin Senat proiectul de lege.

Gabriel Firea vorbește despre 2 variante variante: declararea stării de urgență sau o Ordonanță de Urgență, adoptată de către Guvern.

„Am discutat și cu acest subiect privitor la amânarea alegerilor. Am cerut atât amânarea alegerilor locale, dar și a alegerilor parlamentare. Există 2 posibilități: stare de urgență dată de președinte sau OUG dat de Guvern. Colegii noștri vor face toate demersurile în Parlament pentru a trece legea actuală, urmând ca joi să vedem dacă președintele o va promulga sau nu. Acestea sunt variantele pe care le avem.

Președintele partidului a avut discuții, nu le-aș numi negocieri, cu reprezentanții celorlalte partide parlamentare, dar deocamdată nu au fost rezultate foarte clare”, a spus Gabriela Firea.

PSD solicită Guvernului Orban schimbarea protocolului de testare

Social democrații solicită Guvernului Orban în regim de urgență schimbarea protocolului de testare a cetățenilor, a declarat prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea.

„Suntem singura țară europeană care a rămas încremenită în proiectul inițial, și anume se testează gratuit de către statul român doar pacienții care au deja simptome. Din păcate, li se refuză contacților acestor persoane să se testeze gratuit. Nu toți românii au venituri substanțiale, așa că le este foarte greu să plătească testele efectuate la clinicile private. Am văzut chiar astăzi o declarație a premierului care insistă să rămânem cu această definiție de caz care este foarte restrictivă și practic îi trimite pe toți românii la clinicile private.

Nu este un lucru rău să avem investiții în clinici private, dar acestea nu sunt accesibile tuturor românilor. Prețul este destul de mare și nu poate fi suportat de familiile mai numeroase. Cerem, așadar, Guvernului să schimbe definiția de caz și Ministerul Sănătății prin DSP-uri să îndrume toate persoanele care sună la DSP să fie repartizate la clinicile de stat astfel încât să fie testate gratuit”, a precizat Gabriela Firea.

Gabriel Firea amenință cu plângere penală pe numele lui Ludovic Orban

Fostul primar al Bucureștiului, Gabriela Firea, anunță că este posibil ca PSD să facă plângeri penale pe numele lui Ludovic Orban pentru abuz în serviciu și șantaj. Asta după ce Orban a anunțat că acum are mână liberă să vireze bani în conturile primăriei care e condusă de un liberal.

„Prim-ministrul a recunscut că a subfinanţat Primăria Capitalei, doar pentru a câştiga candidatul dreptei. Aceste decizii îl transformă pe Orban în inculpat, pentru trei infracţiuni: corupţie şi abuz în serviciu, şantaj la adresa bucureştenilor şi cumpărare de voturi. Ne-am aștepta ca instituțiile să se sesizeze. Sunt acuzații grave, dacă nu îl votați pe candidatul meu nu primiți. E șantaj. București contribuie cu 25% la PIB. Suma care se întoarce e mică. Dacă nu se întâmplă nimic, am discutat cu avocații noștri să depunem plângere. Niciodată nu trebuie să se mai întâmple astfel de lucruri. Orban a repetat în campanie că Bucureștiul va primi bani când va avea primar de dreapta”, a menționat fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea.

 

Comentarii
  • Am stat cu burtoșii nesimțiți de Primari PSDiști mult peste termen , oare și cu burtoșii parlamentari să ne reprezinte ilegal ??? Oare vor face alianță cu unguri și țăriceni ?

  • Are dreptate Firea. Daca nu testezi, nu descoperi asimptomaticii. Daca nu descoperi asimptomaticii, nu poti limita transmiterea.
    Slovacii au testat in doua zile jumatate din tara. In doua zile !!! Ei spun o zi, dar au fost de fapt doua zile. Dar performanta ramane.

  • ALEGERILE SA FIE URGENT AMÂNATE! Altfel PNL și capii lor Iohanis și Orbán vor fi acuzați de GENECID ! Cine își închipuie ca peste 100 de morți / Zi vor trece fără a găsi vinovați vor avea mari surprize! Nu contează ca PNL e pe val acum ( Ce e val,ca valul trece …) s-ar putea trezi scosi in afara legii și arestați masiv pentru acest genocid care se prefigurează ! Sa nu se uite ca toate țările se in hid,se iau măsuri drastice,numai la noi PNL scoate oamenii in strada la campanie electorală și alegeri … sperând ca așa vor câștiga alegerile! Da pe termen scurt vor câștiga dar va fi o victorie extrem de firavă care pana la urmă se va transforma in sfârșitul PNL

  • alegerile trebuie sa aiba loc conform CONSTITUTIEI,psd behaie ptr ca in sondaje sant la 20%,pa iubire vor sta in opozitie ptr urmatorii 4 ani,in alta ordine de idei trebuie un guvern sustinut politic ptr a putea conduce acesta tara aflata in plina pandemie

Adauga un comentariu