Actualitate

Gabriela Firea, după ce Ludovic Orban a sabotat-o: „Abuz în serviciu! Clar și fără echivoc!”

Publicat: 01 nov. 2020
Gabriela Firea nervoasă
Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea

Ludovic Orban, premierul României, i-a transmis proaspătului primar al Capitalei, Nicușor Dan, că de acum poate să aibă încredere să transfere banii pentru încălzire în conturile Primăriei Bucureștiului. Prin acest mesaj, premierul recunoaște public sabotajul împotriva Gabrielei Firea, fostul primar general.

Firea nu s-a abținut și a reacționat fără să ezite. Astfel că, într-o postare apărută pe pagina acesteia de socializare, ea spune că Ludovic Orban recunoaște că a lăsat intenționat cetățenii Bucureștiului fără căldură.

”Premierul OrBan – PNL – calamitate, care gestioneaza dezastruos pandemia si economia, a recunoscut azi ca a lasat intentionat Bucurestiul fara resurse financiare, ca sa blocheze toate proiectele vitale, si sa castige politic omul pus de el la primarie. Abuz in serviciu! Clar si fara echivoc! Despre acest subiect, dar si altele la zi, voi vorbi de la ora 21,00, in cadrul emisiunii realizate de jurnalistul Silviu Manastire – B1 TV. Va astept cu drag”, scrie Gabriela Firea.

Ce spune Nicușor Dan despre problema căldurii din București

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că termoficarea din Bucureşti este ”o problemă grea”, pe care nu a promis că o va rezolva imediat ce va deveni. Pentru iarna care vine, Nicuşor Dan consideră că este nevoie de ”un management de avarie”.

”E o problemă grea, nu am promis în campanie că voi rezolva instant problema apei şi a căldurii. Am fost onest cu bucureştenii în campanie. Ce putem face pentru că iarna practic începe într-o lună, e să pregătim un management de avarie. Adică să fim siguri că vom avea materialele, că vom avea echipele, că vom avea detectoarele şi că vom avea voinţa pentru a interveni cât mai repede şi că vom comunica bucureştenilor cât durează avaria care îi face pe ei să nu aibă apă caldă şi căldură”, a declarat Nicuşor Dan, vineri seară, la Realitatea Plus.

Potrivit acestuia, este nevoie de transparenţă.

”Deci să fim foarte transparenţi, să fim pregătiţi să intervenim la orice avarie. Ce se va întâmpla din primăvară, putem să luăm acei bani europeni care sunt alocaţi Bucureştilui, a adăugat şi Guvernul o sumă de 300 de milioane, deci avem 500 milioane de euro cu care putem să începem să rezolvăm problema asta. Până atunci, trebuie să facem un management de avarie, pentru o bună informare a bucureştenilor”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa, în 30 septembrie, că şi-a propus ca în termen de trei ani să reabiliteze, în cadrul unor proiecte care implică şi fonduri europene, sistemul de termoficare al Bucureştiului.

Nicuşor Dan spune că sistemul administrat de Termoenergetica este ”aproape de nivelul critic” şi că vor fi ”foarte multe avarii peste iarna asta”, iar ceea ce pot face autorităţile este să intervină operativ.

 

Comentarii
  • Partea proasta este ca orice ar face ciuma galbena si puii de securisti care ne salveaza, „justitea independenta” nu va face nimic. De ei nu are voie sa se atinga; doar de cei de la peeeseeedeee.

Adauga un comentariu