Local

PSD Iași își lansează candidații la alegerile parlamentare 2020. Lista celor care vor candida la scrutinul din luna decembrie – GALERIE FOTO / FOTO – UPDATE

Publicat: 07 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

PSD Iași își lansează astăzi, 7 noiembrie, candidații la alegerile parlamentare 2020.

La Iaşi, pe lista PSD pentru alegerile parlamentare, pentru Camera Deputaţilor, se află Toma Vasile, Cîtea Vasile, Ostaficiuc Marius și Macovei Silviu.

UPDATE: „Sunt căsătorit, am doi copii. De profesie sunt jurist. În PSD am pășit acum 14 ani. Am plecat de jos, ajungând consilier județean. Acum sunt candidat pentru a doua oară la Parlamentul României“, a spus Silviu Macovei, candidat PSD Iași la Camera Deputaților.

„Experiențele acumulate, proiectele făcute sunt virtuți care au lăsat ceva în urmă. Vin din sectorul privat, din domeniul Transporturilor. În 4 ani, în Senat, am reprezentat ieșenii, loc unde am dorit să aduc o schimbare în ceea ce privește transporturile. Capitalul românesc trebuie sprijit în toate privințele. Avem un potențial agricol în România foarte important. Guvernul actual încearcă să dea lovituri de grație producătorilor români. Noi trebuie să sprijinim producătorii din țară. Noi trebuie să arătăm românilor de ce trebuie schimbat acest Guvern actual. Trebuie să reclădim educația, să restartăm economia. Ne așteaptă un an 2021 foarte greu. După 6 decembrie, trebuie să formăm un guvern pentru români”, a spus Vasile Toma, candidat PSD Iași la Camera Deputaților.

„Am fost consilier local, consilier județean, președintele unor comisii în cadrul instituțiilor. Competențele dobândite cred că sunt suficiente pentru a putea începe un mandat de parlamentar. Sper să reprezint ieșenii cu cinste în Parlamentul României. Mulțumesc tuturor și continuam împreună!”, a spus Marius Ostaficiuc, candidat la Camera Deputaților din partea PSD Iași.

„Sunt un tradiționalist, familist convins. Sunt actual deputat, am trecut prin Consiliul Județean Iași. Este o onoare să reprezint cetățenii Iașului în continuare. Sper ca noul Parlament să facă ordine în ceea ce se întâmplă cu viețiile noastre, cu ceea ce va urma. Merg în Parlament cu un crez care a fost asumat de candidații la CJ și CL, necesitatea unei baze sportive olimpice, o bază sportivă completă, la nivelul Iaşului”, a precizat Vasile Citea, candidat la Camera Deputaților din partea PSD Iași.

Scandal monstru între principalii candidați la alegerile locale. Acuzații fără precedent între Camelia Gavrilă și Maricel Popa

După ce a pierdut cursa pentru Primăria Iași la alegerile locale 2020 și nu a mai fost desemnată să reprezinte PSD Iași pentru Parlamentul României, Camelia Gavrilă s-a îndreptat împotriva colegilor de partid. Gavrilă a susținut că a fost sabotată de alții, principal vinovat fiind Maricel Popa, cel cu care a făcut echipă la alegerile locale.

Camelia Gavrilă a susținut în plus că merita să fie pe listele partidului pentru alegerile parlamentare. Chiar dacă s-a înregistrat un scor sub așteptări la locale și ar fi trebuit să facă un pas în spate, aceasta a menționat că Maricel Popa i-a promis un loc pe liste.

„Am considerat că puteam fi pe locul 2-3 la deputați sau 1 la Senat ca o încheiere a carierei. Dar Maricel Popa trebuia să primească în compensație locul 1 la Senat și am ajuns pe 2, care nu este chiar eligibil. După alegerile locale, convenția a fost să primesc un loc pe liste la Parlament. De aceea am și acceptat candidatura la Primăria Iași. Nu am vrut să intru în campanie, nu a fost decizia mea. Am fost impusă într-o luptă pe care nu am dorit-o. Mi s-a promis că voi fi pe liste la parlamentare”, a susținut Camelia Gavrilă.

Maricel Popa: „Convenția a fost ca ea să obțină peste scorul partidului”

Camelia Gavrilă l-a atacat pe Maricel Popa, președintele organizației județene și cel care a candidat la șefia Consiliului Județean Iași. Gavrilă a susținut că Popa a fost cel care a sabotat-o, concentrând toată campania pentru el. În schimb, Maricel Popa a susținut că Gavrilă nu a mai prins loc pe liste pentru că nu a obținut un scor suficient la aceste alegeri locale 2020. Popa nu a comentat însă atacurile acesteia.

„Ea a luat un scor sub partid și nu a mai fost pe listă. Convenția a fost să ia peste partid pentru a fi pe liste. Eu am luat peste partid. În rest nu comentez ceea ce a spus ea”, a spus Maricel Popa.

 

Adauga un comentariu