National

PSD provoacă USR: ”Trebuie să dovedească dacă este cu adevărat împotriva corupției și traseismului”

Publicat: 28 aug. 2020
PSD provoacă USR: ”Trebuie să dovedească dacă este cu adevărat împotriva corupției și traseismului”
PSD provoacă USR: ”Trebuie să dovedească dacă este cu adevărat împotriva corupției și traseismului”

PSD provoacă USR: ”Trebuie să dovedească dacă este cu adevărat împotriva corupției și traseismului”. PSD cere USR să voteze moțiunea de cenzură. De asemenea, atacă PNL-ul, afirmând că ”a perfecționat #traseismul și l-a transformat în politică de stat.„

”Luni, la votul moțiunii de cenzură, USR trebuie să dovedească dacă este cu adevărat împotriva corupției și traseismului sau doar mimează asta!

Licitații publice trucate, anchetate de procurori. Resurse bugetare drenate către firmele de partid. Condamnați penal puși candidați la alegerile locale și membri ai clanurilor interlope numiți în funcții de conducere în instituțiile statului. Acesta este PNL-ul #corupt care guvernează azi România.

Primari și parlamentari cumpărați la bucată. Fonduri alocate doar celor care primesc carnet de partid liberal. PNL a perfecționat #traseismul și l-a transformat în politică de stat.”, scriu cei de la PSD.

Cum a reacționat Klaus Iohannis la auzul veștii că moțiunea de cenzură va avea loc pe 31 august: ”Este o bătaie de joc!”

După ce a aflat că moțiunea de cenzură va avea loc pe 31 august, președintele României a venit cu o reacție critică. El consideră că acest lucru nu este decât o bătaie de joc din partea PSD și își dorește să nu treacă.

„Această moţiune este prima de la Revoluţie care se depune într-o sesiune extraordinară. Este o bătaie de joc din partea PSD şi eu nu îmi doresc să treacă. Suntem în pandemie, suntem în criză economică şi oricum avem alegeri peste câteva săptămâni, la începutul lui decembrie. Ce rost are o moţiune în aceste condiţii?

Chiar nu cred că PSD îşi imaginează sau îşi doreşte să preia guvernarea, cred că îşi doresc pur şi simplu să arunce ţara în aer. Asta mi se pare grav. Sper să existe suficientă înţelepciune în Parlament ca să nu treacă această moţiune, total neavenită, izvorâtă din cinismul pesedist. „, a declarat Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu a anunțat: „Moțiunea de cenzură se va vota luni”. PSD provoacă USR

Printr-un mesaj pe o pagină personală de socializare, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat că luni Parlamentul se va reuni pentru a vota moțiunea de cenzură depusă de social-democrați împotriva Guvernului Orban. Pentru a decide asupra votului, joi va avea loc întrunirea dintre conducerea Legislativului, Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

„Moțiunea de cenzură se va vota luni – 31 august! Guvernul Orban trebuie să plece!!!”, a scris Marcel Ciolacu.

Parlamentarii PMP nu vor vota moţiunea de cenzură! Ce spune Eugen Tomac

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Eugen Tomac susţine că parlamentarii PMP nu vor fi prezenţi la votul moţiunii de cenzură. Acesta lansează un atac dur la adresa lui Marcel Ciolacu susţinând că nu va promova haosul pe care liderul PSD încearcă să îl instituţie.

„Se pare că domnul Ciolacu nu vrea să dezmintă linia politică a PSD, pe care susținea că nu o va promova, aceea de a semăna haos cu orice preț. Acum câteva săptămâni spunea că impresia pe care o are este că țara este într-un haos pe care nici PSD-ul nu ar putea să-l genereze, dar iată, cu pași rapizi, după Congres, își menține această linie politică”, a declarat joi, la RFI, liderul PMP Eugen Tomac.

Adauga un comentariu