Local

Punct final în cazul dublului asasinat din Moara de Vânt! Rezultatele ADN sunt gata! Este Ahmed Sami El Bourkadi criminalul?

Publicat: 05 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Punct final în cazul dublului asasinat din Moara de Vânt Rezultatele ADN sunt gata Este Ahmed Sami El Bourkadi criminalul
Punct final în cazul dublului asasinat din Moara de Vânt, asta după ce probele ADN au fost analizate

După săptămâni întregi de așteptare, ancheta ce vizează dublul asasinat din zona Moara de Vânt se apropie de sfârșit. Toate probele ADN trimise de anchetatorii ieșeni au fost analizate de specialiști, iar acum totul este cât se poate de clar

Ancheta dublului asasinat de pe Moara de Vânt este aproape de final. Surse apropiate anchetei au precizat pentru reporterii BZI că rezultatele ADN arată clar cine este criminalul. Din câte se pare, s-au putut extrage ADN-uri separate ce ar aparține criminalului și victimelor de pe diverse probe ridicate din vila din Moara de Vânt. Procurorii ieșeni au transmis că rezultatele ADN sunt gata, însă nu au ajuns la Iași, ele fiind ”pe drum”.

Acum se va stabili dacă Ahmed Sami El Bourkadi este sau nu autorul dublului asasinat. Surse din anchetă au precizat că rezultatele sunt concludente, asta după ce ar fi fost descoperite 3 profiluri ADN. Un profil ar fi al autorului și două ale victimelor.

Punct final în cazul dublului asasinat din Moara de Vânt după rezultatele ADN

După ce procurorii din Iași vor vedea dacă ADN-ul lui Ahmed Sami El Bourkadi se potrivește cu cel analizat vor fi luate măsuri. Trebuie menționat faptul că, în urmă cu câteva zile, în mâinile procurorilor au ajuns alte probe ADN, însă probele respective nu erau concludente în sensul în care nu s-a putut stabili cui aparțin.

”În una dintre urme erau evidenţiate 4 profiluri ADN diferite. Două erau ale victimelor, Ioana Vanesa Burlacu şi iubitul ei, Youssef Jniyah. În cazul altor două dintre aceste profiluri genetice nu s-a putut stabili cu exactitate ale cui sunt”, au afirmat surse judiciare.

Cum s-au petrecut crimele din Moara de Vânt

Amintim că, în decembrie 2021, polițiștii ieșeni au fost anunțați de rude ale tânărului student marocan Youssef Jniyah că el nu a revenit la Bruxelles. Oamenii legii au făcut cercetări și au ajuns la vila închiriată de marocan pe strada Moara de Vânt. Acolo, anchetatorii au dat peste un tablou de groază: Youssef Jniyah şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu, erau morți în același pat. Cei doi tineri aveau trupurile sfârtecate cu zeci de lovituri de cuțit. Surse din anchetă au precizat că, pe trupul Vanesei, ar fi fost descoperite 33 de lovituri de cuțit, iar pe trupul lui Ajniyah – 17. Pe ambele trupuri, urmele de cuțit erau asemănătoare, semn că autorul ar fi folosit aceeași armă. După ce tinerii au fost uciși, autorul ar fi încercat să incendieze vila, însă nu a reușit.

Multe persoane audiate

La scurt timp după ce a fost descoperită crima, polițiștii au aflat anturajul în care se învârteau marocanul și iubita lui. Astfel, din Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu” au fost ridicați doi tineri marocani de la care polițiștii au încercat să afle informații. Nu era exclus în acel moment ca ei să fie autorii, însă, după audiere, s-a dovedit faptul că persoanele respective nu au niciun amestec în dublul asasinat. Verificările au continuat și tot mai multe indicii au dus către Ahmed Sami El Bourkadi. Polițiștii au vrut să-i pună câteva întrebări, dar nu au avut cui. Ahmed Sami El Bourkadi era de negăsit.

A urmat o amănunțită căutare a polițiștilor. Anchetatorii bănuiau că tânărul ar fi putut pleca din țară, așa că s-au făcut verificări la Aeroportul Iași. Primul indiciu: Ahmed Sami El Bourkadi a plecat din țară și nu a făcut-o singur.

După crimă, în excursie

Anchetatorii au aflat că Ahmed Sami El Bourkadi a plecat spre Roma pe data de 11 decembrie 2021, la o zi de la descoperirea macabră. A ajuns la Aeroportul Iași îmbrăcat într-o geacă albastră, cu guler de blană, purta o mască chirurgicală albastră, ochelari de vedere și avea o geantă de voiaj. Un aspect foarte important care a întărit bănuielile anchetatorilor a fost bandajul pe care îl avea la mâna dreaptă. Trebuie amintit că individul avea o barbă destul de mare, care ieșea prin masca de protecție. Mulți s-ar gândi că, după ce a comis crima, a căutat cu orice preț să plece din țară. Nu a fost, însă, așa.

Ahmed Sami El Bourkadi a plecat într-un city break pe care îl achitase cu mai mult de o lună în urmă. Acum vorbim însă despre un punct final în cazul dublului asasinat din Moara de Vânt.

Adauga un comentariu