National

Radu Mazăre rămâne în închisoare, potrivit deciziei luate de judecători

Publicat: 26 sept. 2022
Radu Mazăre rămâne în închisoare potrivit deciziei luate de judecători
Radu Mazăre va rămâne în închisoare

Radu Mazăre rămâne momentan în închisoare după ce judecătorii sau decis să admită parțial cererea de anulare a condamnării. Următoarea dată când se va judeca o altă speță din dosar va fi pe 10 octombrie 2022.

Radu Mazăre a depus cererea de anulare a pedepsei ceea ce înseamnă că, dacă judecătorii vor decide favorabil, fostul primar ar ieși din închisoare.

Radu Mazăre rămâne în închisoare

Magistrații de la ÎCCJ au decis că Radu Mazăre trebuie să rămână în închisoare și a respins luni cererea de suspensare a deciziei luate de completul de 5 judecători. Totuşi, magistrații au admis în principiu contestațiile împotriva deciziei penale nr.14 care a fost pronunțată pe data de 3 februarie 2022. Aceeași magistrați au decis și să nu accepte cererile de suspendare a executării deciziei penale de nr. 14. Așadar, cu toate acestea precizări este bine de știut faptul că instanța a fixat pe data de 10 octombrie următorul termen în care vor fi soluţionate contestațiile în anulare.

Cererile au fost depus de Radu Ștefan Mazăre, și Gabriel-Sorin Strutinsky, iar pe data de 10 octombrie vor fi citați Mazăre și Strutinsky, dar și Primăria Municipiului Constanța, ultimul în calitate de victimă. Decizia luată luni de magistrații de la ÎCCJ este una definitivă. Radu Mazăre nu este singurul din familie care are probleme cu legea. Vă aducem aminte faptul că fratele fostului primar a fost condamnat la inchisoare cu executare intr-un dosar penal în care a fost acuzat de luare de mită. Dosarul respectiv făcea referire la un cartier de locuințe sociale.

Radu Mazăre condamnat la închisoare

Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat în dosarul retrocedărilor. Fostul primar a fost găsit vinovat și în dosarul Polaris unde a primit o condamnare de 5 ani de închisoare cu executare. Pedeapsa de 9 ani a rezultat din contipirea celor două decizii.

Miercuri, 21 septembrie 2022, Curtea de Apel Constanţa a luat o decizie definitivă în ceea ce priveşte dosarul lui Radu Mazăre. Astfel, dosarul în care fostul edil al Constanței şi fostul secretar al municipiului, acuzaţi de abuz în serviciu, va fi mutat la DNA.

„În baza art. 346 alin. 3 lit. a Cod procedură penală restituie la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa cauza privind pe inculpaţii Mazăre Radu Ștefan și Enache Marcela, trimişi în judecată prin rechizitoriul nr. 118/P/2015 din data de 21.12.2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi 21.09.2022”, se arată în decizia luată astăzi de Curtea de Apel Constanţa.

Așadar, Radu Mazăre rămâne pentru moment în închisoare, dar situația este departe de a se fi terminat pentru că există mai multe procese pe rolul instanțelor.
Adauga un comentariu