Actualitate

Raed Arafat a dat ordinul prin care DSU va decide instituirea carantinei locale

Publicat: 22 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat a dat ordinul prin care DSU va decide instituirea carantinei locale
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

Direcția de Sănătate Publică teritorială va propune instituirea carantinei zonale cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică dar și în baza Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin ordinul lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). Această precizare vine ca urmare a carantinării localității Roata de Jos, din județul Giurgiu.

„Această decizie este reglementată prin art. 12 alin. 1 din Legea 136/18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic. De asemenea, conform art. 15 din Legea nr. 136 din 18 iulie 2020, ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau ale persoanei desemnate de acesta, emise în temeiul prezentei legi, se aplică, de îndată, de autorităţile competente şi se publică pe site-urile oficiale ale Ministerului Afacerilor Interne, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Autorităţile publice centrale şi locale asigură informarea publică a cetăţenilor din zonele supuse carantinei prin campanii de informare”, se arată în mesajul transmis DSU.

Raed Arafat a reacționat după apariția studiul exploziv care a ajuns pe masa Executivului

Raed Arafat a afirmat, în legătură cu studiul care se află pe masa Guvernului, prin care se prezintă o posibilă evoluție a pandemiei de coronavirus din România, că nu este exclus ca pe viitor să fie impuse măsuri de restricționare zonale sau regionale, acolo unde va exista o creștere alarmantă a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. De asemenea acesta a afirmat că sistemul sanitar, mai ales din punctul de vedere al ocupării secțiilor de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), face momentan față cu succes situației actuale.

”Aceste cazuri (de infectare cu SARS-COV-2 – n.r.) cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaţilor este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc şi înseamnă că avem o creştere continuă a numărului cazurilor active. Dacă populaţia nu respectă măsurile minime care sunt recomandate – mască, distanţare – riscul există (…) să vedem că situaţia în România poate să se înrăutăţească în continuare în lipsa măsurilor compensatorii care au fost recomandate sau impuse populaţiei (…) Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie, acolo unde apar zone afectate”, a declarat Raed Arafat.

Studiu șoc despre pandemia de coronavirus din România

Studiu șoc despre pandemia de coronavirus din România! Mihai Pascadi, un specialist în tehnologie și date statistice, a creat un studiu care are la bază datele oficiale furnizate de autorități. Acesta se referă la pobilele evoluții ale pandemiei de coronavirus din România. Acest studiu a fost trimis și autorităților. În cadrul cercetării se afirmă că în acest moment există în țară o creștere supra-exponențialp a numărului de infectări. Conform scenariului pesimist lansat de Mihai Pascadi, până în luna septembrie există riscul ca numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 să ajungă la un milion. De asemenea în a doua jumătate a lunii august există posibilitatea să existe între 42.000 și 58.000 de cazuri active.

Dintre acestea între 2.000 și 4.000 de pacienți ar fi în secțiile de Anestezie și Terapie intensivă. Criteriul anunțat pentru reintrarea în starea de urgență ar putea fi atins la începutul ultimei luni de vară (perioada 1-3 august) când s-ar putea strânge 10.000 de infectări în cinci zile.

Adauga un comentariu