Coronavirus

Raed Arafat a spus adevărul despre pandemia de coronavirus din România

Publicat: 23 sept. 2020
Raed Arafat arată cu degetul
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat

Şeful DSU, Raed Arafat a spus adevărul despre pandemia de coronavirus din România. Acesta susţine că pandemia a fost politizată. Într-o intervenţie la o emisiune TV, Arafat a vorbit despre momentele grele cu care s-a confruntat România, în această perioadă, dar și despre faptul că pandemia a fost politizată.

Raed Araft a vorbit despre influența pe care a avut-o sfera politică, în gestionarea pandemiei de coronavirus din România.

Arafat: pandemia de COVID-19 a fost politizată

Raed Arafat a ales să spună adevărul despre pandemia de coronavirus din România şi a recunoscut faptul că aceasta a fost politizata.

„Nu pot să spun că încurcă, este o situație pe care o trăim, normal că orice campanie electorală nu face ușoară lupta cu o pandemie, automat este aspectul unei situații de urgență care se politizează. A existat politizare în această pandemie, indiferent că vrem să recunoaștem sau nu…

Fără nicio discuție, la un anumit moment, acest lucru s-a observat…Eu dacă o să spun altceva lumea o să mă ia că nu sunt serios. Deci, clar că au existat niște momente de politizare așa cum am politizat, altă dată, alte situații de urgență.

Și noi foarte mult le explicăm colegilor din organizații mondiale – s-a vorbit la NATO, s-a vorbit la UE, la Națiunile Unite – că trebuie transmis tuturor politicienilor, chiar dacă pare o utopie, că situațiile de urgență care necesită reacții imediate nu pot să devină un teren de joacă pentru politic.

Deci, să lase astfel de situații și să colaboreze, nu să le folosească ca pe un teren de joacă, e greșit! Este foarte greșit în situația unei pandemii!

Potrivit secretarului de stat, se poate ajunge chiar în situația în care ”populația să nu mai creadă nimic și să nu mai asculte nimic. Asta ar fi cel mai grav! Ar însemna să pierdem controlul” a spus Raed Arafat.

Raed Arafat nu este de acord cu organizarea alegerilor locale 2020!

Raed Arafat nu este de acord cu organizarea alegerilor locale 2020, susţin sursele jurnaliştilor România TV. Conform aceloraşi surse menţionate mai sus, secretarul de stat din cadrul MAI a avut o reacţie nervoasă în cadrul unei şedinţe a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

Aceleaşi surse ale jurnaliştilor afirma faptul că Raed Arafat nu a fost de acord să trimită asistenţi şi medici echipaţi în combinezon, cu urne de vot mobile, la bolnavii sau suspecţii de COVID-19.

Conform surselor apărute în presa centrala, Arafat considera că este inoportuna organizarea alegerilor. Acesta este de părere că prezenţa la vot înseamnă iresponsabilitate din partea Guvernului PNL, mai ales în contextul în care România înregistrează un număr mare de infectări cu COVID. Raed Arafat ar fi refuzat să trimită, cu urnele mobile, asistenţi sau medici îmbrăcaţi în combinezon la persoanele suspecte sau infectate cu COVID-19.

Ludovic Orban a făcut unele precizări despre alegerile locale 2020

Ludovic Orban a menţionat, acum ceva timp, câteva precizări despre organizarea alegerilor locale 2020. Într-o declaraţie făcută, premierul a menţionat faptul că toate persoanele care au simptome de COVID-19 şi nu sunt diagnosticaţi oficial, trebuie să ceară prezenta urnelor mobile.

Adauga un comentariu