Actualitate

Raed Arafat nu este de acord cu organizarea alegerilor locale 2020! Secretarul de stat a avut o reacţie nervoasă (SURSE)

Publicat: 17 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat nu este de acord cu organizarea alegerilor locale 2020 Secretarul de stat a avut o reacţie nervoasă SURSE
Raed Arafat

Raed Arafat nu este de acord cu organizarea alegerilor locale 2020, susţin sursele jurnaliştilor România TV. Conform aceloraşi surse menţionate mai sus, secretarul de stat din cadrul MAI a avut o reacţie nervoasă în cadrul unei şedinţe a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

Aceleaşi surse ale jurnaliştilor afirma faptul că Raed Arafat nu a fost de acord să trimită asistenţi şi medici echipaţi în combinezon, cu urne de vot mobile, la bolnavii sau suspecţii de COVID-19.

Secretarul de stat MAI consideră că Guvernul PNL pune în pericol siguranţa romanilor

Scandal în şedinţa Comitetului pentru situaţii de Urgenţă din cauza organizării alegerilor locale din data de 27 septembrie. Conform surselor apărute în presa centrala, Arafat considera că este inoportuna organizarea alegerilor. Acesta este de părere că prezenţa la vot înseamnă iresponsabilitate din partea Guvernului PNL, mai ales în contextul în care România înregistrează un număr mare de infectări cu COVID. Raed Arafat ar fi refuzat să trimită, cu urnele mobile, asistenţi sau medici îmbrăcaţi în combinezon la persoanele suspecte sau infectate cu COVID-19.

Ludovic Orban a făcut unele precizări despre alegerile locale 2020

Ludovic Orban a menţionat, acum ceva timp, câteva precizări despre organizarea alegerilor locale 2020. Într-o declaraţie făcută, premierul a menţionat faptul că toate persoanele care au simptome de COVID-19 şi nu sunt diagnosticaţi oficial, trebuie să ceară prezenta urnelor mobile. Concret, în cazul în care o persoană are simptome şi este suspectă, aceasta ar trebui să apeleze la medicul de familie şi să ceară deplasarea unei urne mobile la domiciu:

”Recomandarea noastră a fost către toți cei care au simptome asociate și nu apucă să fie diagnosticați, să consulte medicul de familie și să ceară deplasarea urnei mobile, pentru că vom deplasa urna mobilă pentru a asigura exercitarea dreptului de vot și pentru cetățenii care sunt bolnavi și sunt tratați în spital, și pentru cetățenii care sunt tratați prin izolare la domiciliu. De asemenea, și pentru persoanele care au fost persoane de contact pentru persoane diagnosticate cu Covid, care sunt în carantină la domiciliu. Și ca atare, orice persoană are simptome este bine să apeleze la medicul de familie și să ceară deplasarea urnei mobile.” – a spus premierul Ludovic Orban.

Alegerile locale 2020 au fost puternic contestate de o parte dintre politicieni

Pe data de 27 septembrie, romanii sunt chemaţi să îşi exprime votul. Alegerile locale care vor avea loc la sfârşitul lunii au fost puternic contestate de o parte dintre politicieni, desigur, campania electorală deja a început, ba mai mult, este aproape de sfârșit. În repetate rânduri, politicienii din opoziţie au declarat că există un risc imens de infectare.

În altă ordine de idei, Marcel Ciolacu a afirmat, într-o vizită în judeţul Timiș ca, în opinia lui, ar susţine o amânare a alegerilor parlamentare. Acesta este de părere că, atâta timp cât diasporei le-ar fi îngrădit dreptul de a vota, nu se poate vorbi despre alegeri libere şi democratice.

” Avem informaţii, dacă nu oficiale, neoficiale, dar clare, că toate capitalele şi ţările europene nu permit pe teritoriul ţării lor secţii de vot necesare pentru ca românii din diaspora să voteze. Este îngrijorător deoarece se încalcă cel mai fundamental principiu prevăzut în Constituție, acela de a alege şi de a fi ales. Revoluţia din 1989 a pornit de la Timişoara şi primul lucru pe care l-au cerut oamenii a fost principiul de a alege şi de a fi ales în mod democratic. Va trebui să avem o discuţie serioasă cu dl. ministru de Externe și cu toți liderii partidelor parlamentare, astfel încât românii din diaspora să nu mai aibă o nouă umilinţă, aşa cum au avut-o când au venit în țară și au fost ținuți în cozi interminabile în vămi”, a afirmat Ciolacu.

 

Adauga un comentariu