National

Raed Arafat, după apariția tulpinii braziliene în România: „Aceste tulpini se răspândesc mai uşor, sunt mai agresive, de aici vine presiunea pe sistemul sanitar”

Publicat: 08 mart. 2021
Raed Arafat la conferință
Raed Arafat, şeful DSU, este de părere că aceste manifestaţii sunt rezultatul ”campaniei de dezinformare, de manipulare și de a arăta cu degetul”

Cele mai importante trei mutații ale coronavirusului au ajuns în România. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat luni, la Antena 3, că era de așteptat și că populația mai trebuie să suporte măsurile de protecție chiar dacă a ajuns la limitele răbdării.

„Era de aşteptat. În momentul în care se călătoreşte, exista mişcare, lumea merge în concedii, era clar că vom avea tulpinile în România. O metodă de control rămâne protecţia, asta înseamnă masca, distanţare, anumite măsuri luate temporar ca la Timişoara. La acest moment vaccinul este soluţia optimă. E posibil să se ajungă la alte doze de rapel, ca vaccinul antigripal când apar mutatatii şi modificări. Vaccinurile reduc şansele unei forme grave.

Continuăm cu limitarea mişcării şi a contactului până avem un număr mai mare de vaccinări. Aceste tulpini se răspândesc mai uşor, sunt mai agresive, de aici vine presiunea pe sistemul sanitar. Apelul spre populaţie este să ne intelega, înţelegem şi noi ca oamenii au ajuns la limita răbdării”, a declarat Raed Arafat.

Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balș, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2.

Unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Mun. București, simptomatic, având condiții medicale preexistente, fără istoric de călătorie și fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID 19. Sursa nu poate fi precizată.

Al doilea caz este un bărbat, în vârstă de 57 de ani, tot din Mun. București, simptomatic, având condiții medicale preexistente și care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi.

Adauga un comentariu