National

Raed Arafat, face apel la medici: „Înțeleg că sunt obosiți, dar impactul cere și măsuri specifice”

Publicat: 20 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, declară că sistemul medical actual nu se află într-o situație normală. El spune medicilor că pandemia a schimbat modul în care funcționează lucrurile și trebuie să se adapteze situației.

„Din păcate nu suntem într-o situație normală. Ne desfășurăm activitatea într-o perioadă dificilă. Modul de lucru normal nu-l putem invoca. Înțeleg că medicii sunt obosiți, dar impactul cere și măsuri specifice. Poate unii nu sunt obișnuiți.

Raed Arafat: „Este imposibil să asigurăm condiții de normalitate”

Raed Arafat oferă asigurări în ceea ce privește restabilirea unei normalități, în contextul pandemiei provocate de noul coronavirus. Cu toate acestea, șeful DSU  a menționat că este nevoie de personal în plus.

„Am văzut azi discuția cu terapia intensivă de la Timișoara. Nu înseamnă că unitatea nu a salvat vieți. Problemele care apar le rezolvăm. Este imposibil să asigurăm condiții de normalitate.

Avem nevoie de personal în plus. N-ai cum să asiguri un număr ideal de medici pentru toți.

Orice este posibil de rezolvat îl facem. Colegii din teren trebuie să înțelegă că nu suntem într-o fază de normalitate”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Șeful DSU, despre diferențele în raportări

Raed Arafat, Secretarul de stat, a discutat despre situația tristă în care se află România. Fiindcă numărul cazurilor cresc de la o zi la alta, este îngrijorător ce va aduce cu sine viitorul în acest context.

Conform spuselor lui Raed Arafat, există într-adevăr nişte diferenţe legate de cifre, dar explică şi care este motivul.

„Deci, calculele s-au făcut pe diferite baze. S-au luat cifre… deci există mai multe cifre, asta este, nu avem o cifră unică, sunt mai multe cifre. Iniţial, se făceau calculele la cifra mai mică, de 1.800.000. Acum oricine vorbim cu el ştie că Bucureştiul nu are 1.800.000, adică cifra din Bucureşti este mai mare, dacă îi luăm pe toţi care stau aici, cu buletinul, adresa lor fiind în alt judeţ, dar stau aici. Şi, atunci, s-a decis la ultima hotărâre de guvern şi la ultima decizie a CNSU să mergem pe cifra de la Evidenţa Populaţiei, care este eactualizata săptămânal şi care permite să avem un raport corect.

Raed Arafat adaugă faptul că diferența dintre incidenta calculată pe baza datelor de la INS şi cea pe baza datelor de la Evidenţa Populaţiei este nesemnificativă. De exemplu, pentru București, a fost de 0,05.

„Totuşi, când am făcut comparaţii între incidenta calculată pe baza datelor de la INS şi pe baza datelor de la Evidenţa Populaţiei, diferenţa este una… a fost cel puţin una foarte mică la nivelul Bucureştiului. Dacă nu greşesc, şi nu vreau să dau o cifră greşită, dar din ce îmi aduc aminte a fost diferenţa de 0,05. Adică era chiar nesemnificativă.

Acum, dacă vom merge pe o singură cifra, vom folosi acest lucru clar că un prag pentru măsurile celelalte”, a afirmat Raed Arafat.

Adauga un comentariu