Actualitate

Raed Arafat primește mesaje că o să fie ”executat”! Cu toate acestea, menține restaurantele, teatrele și cinematografele închise

Publicat: 05 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat primește mesaje că o să fie executat Cu toate acestea menține restaurantele teatrele și cinematografele închise
Raed Arafat: „Problema este că tu nu refuzi un lucru care se răsfrânge numai asupra ta, tu de fapt pui în risc viața altora.”

Raed Arafat primește mesaje că o să fie ”executat”! Cu toate acestea, menține restaurantele, teatrele și cinematografele închise. Raed Arafat, ședul DSU, a comunicat că teatrele, cinematografele şi restaurantele se numără, potrivit OMS, printre factorii de risc ai infectării cu COVID-19: ,,Acum aproximativ 4 saptămâni am pornit cu 100-120 de pacienţi la terapie intensivă şi acum avem deja 500.”

„În momentul în care vezi ca ai creşteri, nu vii şi faci relaxări suplimentare”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a arătat de ce nu este de acord cu deschiderea teatrelor, restaurantelor și cinematografelor, nici măcar când au trecut cinci luni de la începutul epidemiei.

„În momentul în care vezi ca ai creşteri, nu vii şi faci relaxări suplimentare. În schema pe care am mai arătat-o o dată, de la OMS, apăreau locurile unde sunt riscurile. Teatrele şi cinematografele sunt la cel mai mare nivel de transmitere. Restaurantele la al patrulea, conform OMS. (…) Acum aproximativ patru saptămâni am pornit cu 100-120 de pacienţi la terapie intensivă şi acum avem deja 500”, a spus Arafat.

Conform acestuia, sunt țări precum Franţa, Italia sau Spania care au avut de suferit din cauza crizei de coronavirus, dar acum se bucură de o situație mai bună decât a României.

Șeful DSU își asumă responsabilitatea. Raed Arafat primește mesaje că o să fie ”executat”!

Raed Arafat a arătat că nu se teme de situția în care acesta ar putea fi executat, deși tot menționează că a primit mesaje în acest sens. „Cine vrea, să mă execute! Nu pot să calculez mişcarea şi deciziile mele”, a spus el. Chiar și în ciuda acestor mesaje, șeful DSU își asumă întreaga responsabilitate pentru decizia luată.

„Am tot primit mesaje că o să fiu «executat». O să stau să nu mai fac nimic pentru că voi fi executat? Eu o sa-mi fac treaba cu bună-credinţă şi cine vrea, să mă «execute»! Eu nu pot să calculez miscarea mea şi deciziile mele. Eu nu pot sa iau deciziile mele cu teama că voi fi executat”, adaugă Raed Arafat.

Anunț făcut de Raed Arafat privind masca de protecție: „Trebuie purtată și în mașină!“

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că masca de protecție trebuie purtată și în mașină dacă suntem cu altă persoană în mașină. Exemplul dat de Raed Arafat este situația în care luăm în mașină un vecin.

„Dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască. Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă”, a declarat Raed Arafat.

Anunț făcut de Raed Arafat privind masca de protecție: e mai bine să folosiți mașina personală pentru transport

Mai mult, Raed Arafat încurajează mersul cu mașina personală în detrimentul celui cu mijloacele de transport în comun. Explicația dată este legată de riscul mai mic de infectare cu COVID-19. Totuși, lucrurile se pot schimba dacă în mașină circulă mai multe persoane care nu fac parte din aceeași familie.

„Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta înregunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj“, spune Raed Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă consider că apelând la mașinile personale, oamenii au evitat contactul cu alte persoane, în stațiile de transport în comun, dar și în mijloacele de transport în comun, și, astfel, au eviytat potențiale surse de infectare.

„Poate în această fază, cei care și-au folosit mașinile au limitat contactul cu alte persoane, au limitat posibilitatea de a fi infectați cu virusul, în cazul în care intrau în mijloacele de transport în comun aglomerate”, a menționat Raed Arafat.

Adauga un comentariu