Actualitate

Raluca Turcan consideră că românii au salarii mici! Ministrul Muncii vrea să mărească salariul minim net

Publicat: 25 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raluca Turcan consideră că românii au salarii mici Ministrul Muncii vrea să mărească salariul minim net
Raluca Turcan a anunțat creșterea pensiilor de la 1 ianuarie 2022

Raluca Turcan a afirmat faptul că salariilor românilor sunt mici iar acest lucru trebuie să înceteze. De alfel, ministrul Muncii a afirmat faptul că se va discuta pentru mărirea salariului minim net cu patronatele din România.

Intervenţia vine în contextul în care, în urmă cu câteva zile, ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu, nu a ştiut cât este salariul minim net pe economie în România.

Raluca Turcan vrea mărirea salariului minim pe economie în România

Ministrul Muncii a declarat faptul că românii au salarii minime mici şi că în acest sens va demara discuţii cu patronatele din România.  În conferinţă susţinută de ministru s-a pus problema dacă aceasta știe care este salariul minim pe economie în țară:

„Eu o să vă spun câteva principii, ca să fie lucrurile foarte clare. Unu: cred că salariul minim trebuie să crească şi cred că este mic în România”, a spus Turcan.

Jurnaliştii au întrebat-o care este salariul minim brut pe economie:

„Vă daţi seama că îl cunosc şi am negociat creşterea salariului minim brut la 2.300 de lei. Putem fi un pic serioşi, vă rog, am nişte lucruri de spus. Vreau să clarific punctul de vedere cu salariul minim”, a răspuns Turcan.

„Deci unu: trebuie să crească pentru că este mic şi 2.300 brut este puţin, în condiţiile în care avem şi un fenomen îngrijorător de muncă nedeclarată sau muncă subdeclarată, ceea ce face că, de fapt, oamenii să fie privaţi şi în privinţa salariului pe care îl primesc în mână, şi în privinţa contribuţiilor la sistemul de pensii. De asemenea, această creştere a salariului minim trebuie făcută predictibil şi să nu conducă la o avalanşă de concedieri şi de pierderi de locuri de muncă”, a arătat Turcan.

Salariul va crește, pensia nu, susține Raluca Turcan

În încheierea intervenţiei, ministrul Muncii a explicat faptul că nu vrea să intre în capcana PSD iar din aceste considerente nu va majoră sumele de bani primite de bătrâni:

„În materie de majorări de pensii, nu vor intra în capcana nefericită pe care a întins-o PSD în decursul timpului şi anume de a face speculaţii la televizor despre creşterea pensiilor şi practica să dea rateuri. Majorările de pensii se vor face atunci când se ia decizia şi se anunţă. Este nedrept să face speculaţii la televizor pe tema pensionarilor”, a mai spus ministrul.

Raluca Turcan a iscat un scandal când a anunţat că va crește vârsta de pensionare

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunțat că vârsta de pensionare pentru femei va creşte şi va ajunge la 65 de ani, dorindu-se o egalizare cu cea a bărbaților. Guvernul plănuiește să crească treptat vârsta de pensionare, urmărindu-se un plan de egalizare. În prezent, femeile ies la pensie la 61 de ani.

„Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030”, a declarat Turcan.

 

Adauga un comentariu