Local

Răsturnare de situație în cazul lui Corneliu Bârlădeanu! Un nou sechestru pus de procurori pe averea fostului episcop de Huși!

Publicat: 08 iul. 2020
ALT=«Judecătorii ieşeni au respins contestaţia formulată de fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, împotriva ordonanţei de instituire a unui sechestru pe bunurile imobile»
Judecătorii ieşeni au respins contestaţia formulată de fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, împotriva ordonanţei de instituire a unui sechestru pe bunurile imobile

O altă răsturnare de situație a avut loc în cazul lui Corneliu Bârlădeanu! Procurorii ieșeni au pus un nou sechestru pe averea fostului episcop de Huși! „Sperăm să demonstrăm că acest sechestru este încă o măsură forțată cu privire la acoperirea unor așa-zise «prejudicii» aduse părții vătămate”, spune avocatul Liviu Bran, cel care îl reprezintă pe Corneliu Bârlădeanu

Răsturnare de situație în cazul lui Corneliu Bârlădeanu! Un nou sechestru a fost pus recent de procurori pe averea fostului episcop de Huși! Anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași au decis să pună un sechestru asigurator pe casa părintească a lui Corneliu Bârlădeanu, din comuna Albești, județul Vaslui, dar și pe câteva terenuri din aceeași localitate.
Decizia vine ca urmare a faptului că partea vătămată din dosarul de agresiune sexuală, D.T., a solicitat despăgubiri. Potrivit unor surse judiciare, partea vătămată și-a schimbat din nou solicitarea de daune morale, de la 300.000 de euro, la 200.000 de euro. Mai mult, dacă înainte D.T. cerea bani doar de la fostul episcop de Huși, acum, el solicită 150.000 de euro de la Corneliu Bârlădeanu și 50.000 de euro de la co-inculpatul acestuia, Sebastian Jitaru, fost arhimandrit.

Avocatul lui Corneliu Bârlădeanu: „Am contestat acest nou sechestru la Curtea de Apel Iași!”

Pe de altă parte, avocatul lui Corneliu Bârlădeanu susține că ordonanța de sechestru emisă de procurori a fost deja contestată.

„Într-adevăr, a fost pus un sechestru pe câteva bunuri imobile. Noi am contestat această nouă ordonanță de sechestru la Curtea de Apel Iași. Urmează ca, pe 15 iulie, să aibă loc primul termen al contestației, iar Curtea de Apel va soluționa cauza. Noi sperăm ca instanța să o soluționeze în favoarea noastră și să demonstrăm că acest sechestru este încă o măsură forțată cu privire la acoperirea unor așa-zise «prejudicii» aduse părții vătămate”, a declarat ieri avocatul Liviu Bran.

Acesta a adăugat că, din câte se pare, partea vătămată din dosarul fostului episcop de Huși pare foarte interesată în special de obținerea unor daune.

O altă răsturnare de situație, după ce Curtea de Apel Iași a decis ridicarea sechestrului pus pe conturile fostului episcop de Huși

În urmă cu câteva săptămâni, Curtea de Apel Iași a decis ridicarea sechestrului de pe averea lui Corneliu Bârlădeanu, fost episcop de Huși. Corneliu Bârlădeanu avea pus un sechestru pe conturi după ce un fost elev de la Seminarul Teologic, D.T., a cerut daune morale în dosar.
Anchetatorii au descoperit că fostul episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu, are două conturi, cu depozite de 1.114 lei și, respectiv, peste 71.000 de euro. Astfel, oamenii legii au emis o ordonanță de poprire pe conturi.

De asemenea, tot în urmă cu câteva săptămâni, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis contestațiile formulate de fostul episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu, și fostul arhimandrit Sebastian Jitaru. Magistrații au revocat arestarea în cazul lui Corneliu Bârlădeanu. În cazul lui Sebastian Jitaru, instanța a decis înlocuirea arestării cu control judiciar. Chiar și așa, Jitaru oricum se află după gratii. El a fost condamnat cu executare într-un dosar pentru că l-a șantajat tocmai pe fostul episcop de Huși.

Acuzații de abuz sexual, aduse la adresa lui Corneliu Bârlădeanu și a lui Sebastian Jitaru, fost arhimandrit

În acest dosar, Corneliu Bârlădeanu și Sebastian Jitaru sunt cercetați pentru că ar fi abuzat sexual elevi de la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur”, din Huși. Inițial, cei doi au fost arestați preventiv de Curtea de Apel Iași. Judecătorii au constatat că aceștia ar fi abuzat sexual același elev, dar în situații diferite.

„În perioada februarie – mai 2017, inculpatul Onilă Cornel (Corneliu Bârlădeanu), în calitate de profesor, ar fi supus, prin constrângere psihică, unor acte de natură sexuală, respectiv sărutări cu limba, mângâieri în zona organelor genitale, dezbrăcarea acestuia și sărutarea corpului, pipăirea, precum și gesturile de a-i lua mâna și de a i-o plimba pe organele sexuale ale inculpatului pe partea vătămată, minor la acea dată. În perioada 19 – 23 mai 2017, același inculpat (Corneliu Bârlădeanu) ar fi avut inițiative de a-i face sex oral persoanei vătămate (un elev minor la acea dată), inițiative finalizate cu un astfel de act consumat, fapte comise prin constrângere psihică”, au afirmat magistrații.

Pe lângă fostul episcop de Huși, fostul arhimandrit Sebastian Jitaru este cercetat pentru că ar fi abuzat sexual elevi din cadrul seminarului.

Comentarii
Adauga un comentariu