Titlurile zilei

Răsturnare de situație în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Soțul îndrăgitei artiste ar putea fi anchetat din nou pentru omor! „Procurorul a lăsat ancheta neterminată” (EXCLUSIV)

Publicat: 08 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Răsturnare de situație în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară Soțul îndrăgitei artiste ar putea fi anchetat din nou pentru omor Procurorul a lăsat ancheta neterminată EXCLUSIV
Rudele artistei Maria Macsim Nicoară cer redeschiderea dosarului în cazul morții mezzosopranei din Iași

Rudele mezzosopranei Maria Macsim Nicoară au făcut apel la procurorii ieșeni. Acestea le cer anchetatorilor să redeschidă dosarul morții artistei, considerând că ar exista indicii care arată că nu ar fi fost vorba despre un simplu accident casnic. Soțul mezzosopranei din Iași, pianistul Codrin Constantin Nicoară, a fost trimis în judecată în urmă cu câteva luni, sub acuzația de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate

Răsturnare de situație în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Rudele artistei au apelat la procurori! Acestea le-au cerut anchetatorilor ieșeni să redeschidă dosarul!

„Este adevărat, a fost depusă o solicitare în acest sens. Cererea este analizată”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Astfel, rudele artistei din Iași au formulat o plângere împotriva soluției de clasare a dosarului de omor. Plângerea a fost depusă în urmă cu câteva săptămâni. În fapt, actul a fost depus atât la Tribunalul Iași, cât și la Parchet. Numai că instanța a redirecționat documentul tot către Parchet, fiind vorba despre o procedură ce ține de această instituție. Acum, rămâne de văzut ce decizie vor lua procurorii ieșeni cu privire la această plângere.

Ce au spus rudele artistei despre cele petrecute

Sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoară a arătat, în fața instanței, motivele pentru care a cerut redeschiderea dosarului pentru care s-a decis clasarea cauzei în ceea ce îi privește pe Codrin Nicoară și pe Viorica Leica.

„Cer infirmarea soluției de clasare și completarea urmăririi penale, în scopul aflării adevărului. În cauză nu s-a realizat o cercetare completă și concretă, procurorul de caz limitându-se să «accepte» fără rezerve versiunea avansată chiar de principalul suspect din cauză, respectiv soțul victimei, ce prezintă o teorie total neverosimilă și contrazisă flagrant de probele existente, sfidând logica elementară. Cel mai grav, procurorul nu a administrat probele esențiale, singurele care puteau elucida cazul, lăsând, practic, o anchetă nefinalizată, pe care tot acesta, contrar oricărei rigori, o interpretează în favoarea inculpatului, în sensul că «nu sunt probe» care să dovedească vinovăția acestuia”, a subliniat Elena H., sora mezzosopanei Maria Macsim Nicoară.

Sunt cerute noi expertize

Sora artistei a adăugat că urmele și probele existente infirmă versiunea căderii pe scări. Ea a punctat că este, practic, imposibil ca victima să fi căzut de la etaj, direct la parter, pe scara în formă de spirală. De asemenea, de pe corpul victimei lipseau leziunile specifice, în cazul unei căderi pe scări, respectiv cele de pe genunchi, coate, frunte, nas. Mai mult, urmele de vomă existente pe perete arată că victima ar fi fost în picioare în acel moment, nicidecum căzută la podea.

„Raportat la toate acestea, solicit admiterea plângerii și administrarea probelor cu expertiza criminalistică de interpretare a urmelor de sânge (dinamică, mod de formare etc.), expertiza medico-legală, pentru stabilirea exactă a dinamicii de producere a leziunilor traumatice, expertiza complexă, medico-legală-criminalistică de stabilire a modului de formare în raport de obiectele contondente, expertiza criminalistică-biomecanică, efectuarea unui experiment, pentru stabilirea condițiilor căderii / precipitării, audierea altor persoane ca martori (cei care au comunicat cu victima), efectuarea unui nou control pentru indentificarea urmelor de sânge, în toată casa, nu numai la parter”, a încheiat sora artistei.

Pianistul Codrin Constantin Nicoară, acuzat de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate

Amintim că, în urmă cu câteva săptămâni, pianistul Codrin Constantin Nicoară a fost trimis în judecată sub acuzația de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

„Inculpatul a fost trimis în judecată. Inițial, în acest caz fusese întocmit un dosar penal pentru tentativă de omor, dar soluția a fost de clasare acolo. Ulterior, s-a dispus extinderea urmăririi penale sub acuzația de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Recent a fost finalizat rechizitoriul și a fost trimis la instanță”, a afirmat recent prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

De remarcat este faptul că patru rude ale mezzosopranei Maria Macsim Nicoară s-au constituit părți civile în cadrul procesului penal ce îl privește pe pianistul ieșean Codrin Nicoară.
La finele lunii decembrie 2020, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a murit. Îndrăgita artistă s-a chinuit vreme de câteva luni după ce a ajuns la spital în comă. La începutul lunii mai 2020, ea a fost dusă la spital.

„Pacienta în vârstă de 52 de ani avea un traumatism cranio-cerebral, fiind în comă, cu scor de comă Glasgow 5, cu hematom temporal stâng. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD, care a intubat-o și a transportat-o la Secția de Neurochirurgie, în sala de operație. Rudele au declarat că pacienta a căzut pe scară seara și s-a lovit la cap”, au spus atunci reprezentanții SMURD Iași.

Mai apoi, procurorii au declanșat o anchetă, pentru a vedea dacă a fost vorba sau nu despre un accident.

Maria Macsim Nicoară, dată în grija unei surori

În urma incidentului, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost dată în grija unei surori, în dauna soțului artistei, Codrin Constantin Nicoară. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis cererea formulată de E.H., sora artistei. Procesul intentat de sora artistei Maria Macsim Nicoară soțului acesteia, pianistul Codrin Constantin Nicoară, a început pe 1 iulie 2020. Femeia, care locuiește în județul Bacău, le-a cerut magistraților ieșeni să o lase pe artistă în grija ei. De asemenea, pe 12 octombrie 2020, două rude de-ale mezzosopranei Maria Macsim Nicoară l-au dat în judecată pe soțul artistei. Cele două rude, respectiv mama M.M. și sora E.H., cea care a obținut custodia artistei, le-au cerut judecătorilor să emită un ordin de protecție împotriva pianistului Codrin Constantin Nicoară.

„Solicităm obligarea pârâtului la păstrarea unei distanțe minime de 100 de metri față de victimă, față de reședința actuală, din județul Bacău, față de Spitalul Clinic de Urgență «Prof.dr. Nicolae Oblu», din Iași, și față de centrul medical în care va fi transferată pentru recuperare, precum și interzicerea oricărui contact”, au afirmat atunci cele două rude ale mezzosopranei.

Însă judecătorii au respins cererea de emitere a unui ordin de protecție împotriva pianistului Codrin Constantin Nicoară, pentru lipsa calității procesual active a reclamantelor.

Adauga un comentariu