National

Rata de mortalitate urcă Sibiul în topul negru COVID din Europa

Publicat: 13 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rata de mortalitate urcă Sibiul în topul negru COVID din Europa
Rata de mortalitate urcă Sibiul în topul negru COVID din Europa, oraşul risca să devină un punct critic pe hartă.

Rata de mortalitate urcă Sibiul în topul negru COVID din Europa, oraşul riscă să devină un punct critic pe hartă. Situaţia din spitale este una de-a dreptul alarmantă. Unităţile medicale sunt arhipline iar numărul de persoane ce îşi pierd viaţa din cauza noului coronavirus este în creştere.

La fiecare două ore, un bolnav de covid moare, chiar și intubat!

Rata de mortalitate urcă Sibiul în topul negru

Județul cu doar 400 de mii de locuitori duce un doliu greu pe care îl mai poartă în Europa doar Belgia! Medicii noștri evită să dea o explicație pentru morțile-n lanț.

„Au fost zile în care am fost chiar și 11 decedați sau 10, doar de covid. Da. Un număr foarte mare… Da”, spun medicii.

Situaţia de la sibiu cu bolnavii internaţi cu noul coronavirus poate fi corelată cu situaţia din Italia și Marea Britanie, în primul val al pandemiei. Numărul de persoane cre se sting creşte într-un ritm înspăimântător.

Statisticienii ne propun un exercițiu de imaginație și spun dacă și-n țară ar fi aceeași rată de deces ca în Sibiu, România ar avea peste 300 de morți, la fiecare 24 de ore. În lipsa unor măsuri ferme, scenariul ar putea deveni realitate, cât de curând.

„Nivelul de decese și de spitalizări este îngrijorător că trendul este încă crescător. Dacă eram pe un platou sau pe scădere, nu era neapărat îngrijorător cu toate că sistemul este destul de copleșit. Când trebuie să cumperi containere adiționale la morgă, deja este târziu. La nivelul la care se moare în Sibiu, noi suntem foarte aproape de Belgia”, spun statisticienii.

Sibiul risca să devină un punct critic pe harta Europei

Rata de mortalitate urcă Sibiul în topul negru COVID din Europa. Zilnic sute de persoane vin la urgențe să se testeze, iar dintre aceștia, aproape un sfert au forme grave și se internează. Nici la Terapie Intensivă situaţia nu este una mai bună. Păturile pentru adulți sunt ocupate, în totalitate, și se eliberează numai atunci când unul dintre pacienți moare.

În municipiul Sibiu, rata de infectare a depășit 11 cazuri la mia de locuitori, iar cea pe județ, a scăzut la 7. În ultimele 24 de ore, 362 de cazuri noi au fost înregistrate aici dintr-un total de 9 799 depistate în țară, în urma a 31 de mii de teste. Cu toate acestea, autoritățile statutului nu vor să instaureze carantina deși în Baia Mare măsura a fost impusă, astăzi, la o rată de infectare aproape de două ori mai mică.

DSP Sibiu, reacţie după eroarea comisă de un angajat

Direcţia de Sănătate Publică Sibiu (DSP) a transmis, joi, 12 noiembrie 2020, faptul că îşi cere scuze în mod public vis a vis de familia unui bărbat care a murit din cauza noului coronavirus. Un angajat al DSP Sibiu a apelat din greşeală o rudă a bărbatului miercuri, după ce a decedat pacientul, să întrebe cum se simte acesta.

„În cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Sibiu există un grup de persoane care monitorizează periodic starea de sănătate a pacienţilor confirmaţi cu SARS-CoV-2. Dintr-o regretabilă eroare, în momentul efectuării apelului, reprezentantul DSP Sibiu nu a avut acces la baza de date a cazurilor confirmate cu COVID-19, soldate cu deces. Regretăm situaţia neplăcută creată şi ne cerem public scuze faţă de de familia îndurerată. Ne vom strădui ca aceste greşeli să nu se mai repete în viitor”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Krisztina Gaal.

Adauga un comentariu