Actualitate

Război total intre PNL și USR-PLUS! Dan Barna îl acuză pe premierul Florin Cîțu că ar fi în spatele dosarului de la DNA

Publicat: 28 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Război total intre PNL și USR-PLUS Dan Barna îl acuză pe premierul Florin Cîțu că ar fi în spatele dosarului de la DNA
Dan Barna îl acuză pe premierul Florin Cîțu de faptul că DLAF a sesizat DNA

Dan Barna se află într-o ipostază extrem de incomodă din prisma faptului că, în plină campanie internă, DLAF a sesizar DNA referitor la o posibilă fraudă pe fonduri europene. Totuşi, fostul vicepremier consideră că în spatele atacurilor se află premierul Florin Cîțu care controlează instituţional DLAF-ul.

Dan Barna nu este la primul dosar din DNĂ, DLAF sesizând de mai multe ori DNA-ul tot pentru presupuse fraude cu fonduri europene.

Dan Barna consideră că premierul Florin Cîțu s-ar afla în spatele sesizării DLAF a DNA

Într-o intervenţie publică, fostul vicepremier a vorbit despre sesizarea pe care DLAF a depus-o la DNA referitoare la presupuse fapte de fraudare cu fonduri europene. Dan Barna este de părere că Florin Cîțu, cel care controlează instituţional direcţia, se află în spatele acestei sesizări:

„Oricât se va strădui DLAF, o instituție aflată în subordinea premierului, să taie în segmente verificarea activității mele pentru a plasa știri negative la fiecare moment politic sau electoral important, premierul Cîțu tot nu va recâștiga sprijinul USR PLUS
Astăzi aflu și eu din presă că DLAF a păstrat, a pus deoparte, o bucată din verificarea inițială, pentru zile negre și nevoi urgenţe de comunicare negativă, ca să se mai poată genera încă o știre de genul „s-a trimis la DNA ceva cu Barna ”. Asta se întâmpla azi când avem în linie dreaptă o moțiune care va confirma că actualul premier nu mai are susţinere. Nu este nimic nou, nu e nimic diferit de ceea ce era și ce am clarificat deja de luni de zile. Este doar un film în permanentă reluare la câteva luni pe care îl tot vedem împreună de trei ani.
Obiectivul nostru este rezolvarea rapidă a crizei politice și revenirea la o guvernare stabilă și eficientă. Ea este posibilă, însă fără Florin Cîțu.
Actualul premier, coordonator al unei campanii de vaccinare eșuată, autor direct și moral al crizei politice, trebuie să plece cât mai rapid. Pentru binele românilor și al României”, spune marți Barna.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu va fi votată de USR-PLUS

Pe de altă parte, cei din USR-PLUS prin vocea lui Ionuș Moșteanu, vor vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Acesta a anunţat faptul că vor vota moţiunea depusă de USR-PLUS dar şi pe cea depusă de PSD:

” Vom cere un Birou Permanent astăzi să supunem moțiunea noastră la vot. Legat de moțiunea PSD, vom avea o discuție în Biroul Național la ora 14.00 și vom veni cu o poziție. Din punctul nostru de vedere moțiunea noastră trebuie să meargă înainte. Vom cere să meargă la dezbatere și vot cât mai repede: mâine, joi, luni, vedem când se poate”, a spus liderul deputaților USR PLUS, relatează Mediafax.

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD a anunţat faptul că formaţiunea pe care o conduce a depus marți o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu. Sorin Grindeanu a anunţat faptul că se aşteaptă să se respecte Constituția României iar în cel mai scurt timp să fie convocat Biroul Permanent Reunit

Adauga un comentariu