Titlurile zilei

Răzbunare în stil mafiot, cu mașini de la pompe funebre, la Iași! Până și patronii au rămas cu gura căscată când au văzut atacul! În joc a fost o sumă consistentă! (Exclusiv)

Publicat: 05 sept. 2020
Procurorii ieșeni l-au trimis în judecată pe Teodor Vornicu, pentru șantaj și distrugere, acesta fiind acuzat că ar fi fost pus pe căpătuială pe spatele morților din accidentele rutiere produse în Italia
Un ieșean a fost trimis în judecată pentru șantaj și distrugere

Răzbunare în stil mafiot, cu mașini de la pompe funebre, la Iași! A distrus 10 dricuri, pentru că voia datele de identificare ale unei persoane. Urmărea un procent din despăgubirile pentru accidente rutiere! Acum, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe Teodor Vornicu, pentru distrugere și șantaj. Individul ar fi fost pus pe căpătuială pe spatele morților din accidentele rutiere produse în Italia

Șantaj la pompe funebre! A distrus 10 dricuri, pentru că voia datele de identificare ale unei persoane! Urmărea un procent din despăgubirile pentru accidente rutiere! Scene demne de filmele cu mafioți, la Iași! Un individ pus pe căpătuială de pe urma morților va fi nevoit să dea socoteală în fața judecătorilor. Anchetatorii spun că Teodor Vornicu a încercat să obțină ilegal datele de identificare ale unor victime ale accidentelor rutiere produse în Italia. Scopul era acela de a convinge rudele să semneze contracte de mandat cu un avocat. În urma unor accidente rutiere mortale sau grave, rudele victimelor sunt îndreptățite să ceară despăgubiri, fie direct de la firmele de asigurări, fie în instanță. În urma acestor procese, rudele obțin daune. În acest mod, Teodor Vornicu ar fi vrut să obțină un procent din acele despăgubiri, care, de cele mai multe ori, reprezintă sume importante de bani.

Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Teodor Vornicu, în stare de arest preventiv, sub acuzațiile de șantaj și distrugere. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Șantaj la pompe funebre: Teodor Vornicu, acuzat că a distrus 10 dricuri!

Anchetatorii ieșeni au afirmat că, în perioada 22 – 24 iulie 2020, Teodor Vornicu a adresat mai multe amenințări prin intermediul aplicației WhatsApp persoanei vătămate Ana Ionela S., angajată a unei societăți de pompe funebre.

  1. „De asemenea, inculpatul i-a adresat amenințări voalate pe pagina de Facebook a persoanei vătămate Radu Eugen M., administratorul acelei firme de pompe funebre, pentru a-i determina să le comunice datele de identificare ale lui E.C. sau pentru ca persoana vătămată să convingă rudele persoanelor decedate să încheie cu un anumit avocat contracte de mandat”, a declarat Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Potrivit acestuia, deoarece datele nu i-au fost comunicate, în noaptea de 23 spre 24 iulie 2020, individul a distrus cu o bâtă 10 autoturisme aparținând societății comerciale al cărei administrator este Radu Eugen M.

„Mașinile erau parcate în localitatea Dancu, comuna Holboca, județul Iași. Prin distrugere a fost cauzat un prejudiciu ce depășește suma de 30.000 de lei. În aceeași noapte, inculpatul a distrus cu o bâtă parbrizul și oglinda dreaptă de la autoturismul marca Volkswagen Touran aparținând persoanei vătămate I.S., ce se afla parcat la punctul de lucru al aceleiași firme de pompe funebre, din localitatea Dancu, cauzând un prejudiciu în valoare de 2.500 de lei”, a adăugat Dragoș Bordianu.

Datele de identificare ale morților din accidente rutiere produse în Italia

Procurorii ieșeni mai spun că, din cauza fricii indusă de individ, persoana vătămată Ana Ionela S. i-a comunicat acestuia, până la urmă, informațiile cerute.

„Toate acțiunile inculpatului ar fi avut ca scop obținerea unui procent din despăgubirile acordate de casele de asigurări din Italia ca urmare a accidentelor rutiere. Inculpatul a fost prins pe data de 29 iulie 2020, în jurul orei 2:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș. Acesta voia să părăsească teritoriul României. Pe baza mandatului de aducere emis de anchetatori, el a fost dus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, unde a fost audiat în calitate de suspect. La aceeași dată s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a suspectului, de către anchetatorii din cadrul IPJ Iași – Serviciul de Investigații Criminale”, a subliniat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Conform procurorilor, prin ordonanța din 30 iulie 2020 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de Teodor Vornicu, pentru șantaj și distrugere. Mai mult, pe 5 august 2020, Judecătoria Iași a admis propunerea formulată de procurori, de înlocuire a controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile.

„Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”, a încheiat Dragoș Bordianu.

Comentarii
Adauga un comentariu