Titlurile zilei

Răzbunare sângeroasă, la Iași! Un bărbat înnebunit de gelozie a dat cu mașina peste propria soție! Femeia a trecut milimetric pe lângă moarte! (Exclusiv)

Publicat: 24 oct. 2020
Un ieșean în vârstă de 52 de ani este cercetat acum de oamenii legii, după ce ar fi dat intenționat cu mașina peste propria nevastă
O autospecială de Poliție

Un ieșean în vârstă de 52 de ani a intrat în vizorul polițiștilor după ce ieri-dimineață a dat cu mașina peste propria soție, în trafic. Individul din Oțeleni și-ar fi lovit cu mașina propria soție, în vârstă de 39 de ani! Neculai Lăcătușu ar fi recurs la acest gest în urma unei crize de gelozie, cei doi soți fiind despărțiți, conform unor surse judiciare. În schimb, în fața anchetatorilor, bărbatul a afirmat că, de fapt, ar fi fost vorba despre un simplu accident

Răzbunare sângeroasă, la Iași! Un bărbat în vârstă de 52 de ani, înnebunit de gelozie, a dat cu mașina peste propria soție! Femeia a trecut milimetric pe lângă moarte, reușind să se salveze în ultima clipă.
Oamenii legii au fost alertați ieri-dimineață despre un incident extrem de grav, ai cărui protagoniști au fost doi soți din comuna ieșeană Oțeleni. Polițiștii au fost anunțați, în jurul orei 8:30, despre faptul că un bărbat și-ar fi lovit soția cu mașina. Culmea, cel care a anunțat incidentul a fost chiar bărbatul, Neculai Lăcătușu. Acesta a sunat și a spus că a dat cu vehiculul peste soție, acroșând-o cu oglinda de pe partea dreaptă. El a cerut intervenția la fața locului a Poliției și a unui echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean.

Neculai Lăcătușu, anchetat după ce a dat cu mașina peste propria nevastă, lângă biserică!

Ieri-dimineață, în jurul orei 7:30, Ana L. a vrut să își ducă unul dintre copii la școală. La un moment dat, pe maidan, în apropierea bisericii din localitatea Oțeleni, aceasta a fost lovită de o mașină condusă de Neculai Lăcătușu. Femeia a căzut la pământ, după ce a fost izbită cu oglinda din partea dreaptă a autoturismului Opel Zafira de culoare albă. La scurt timp de la incident, Neculai Lăcătușu a anunțat Poliția, printr-un telefon la 112. La fața locului a ajuns un echipaj de Poliție de la Târgu Frumos. Oamenii legii l-au testat pe Neculai Lăcătușu și au constatat că acesta avea alcoolemie zero.

Ulterior, acesta a fost luat la întrebări de către polițiști, care au demarat o anchetă și urmează să descâlcească ițele incidentului semnalat ieri- dimineață. Pe de altă parte, un echipaj medical a preluat victima și a transportat-o la spital, pentru a primi îngrijiri. Femeia a susținut în fața autorităților că, de fapt, soțul ar fi încercat să o calce cu mașina. Ea a afirmat că a reușit să se salveze după ce s-a adăpostit lângă un copac din apropierea bisericii. Totuși, din câte se pare, nu au existat martori care să confirme spusele femeii. De asemenea, bărbatul a afirmat că nu a fost vorba despre altceva decât despre un banal accident rutier. Medicii de la Primire Urgențe din Târgu Frumos au constatat că victima a suferit o leziune în zona lombară.

„Din cercetările efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, pe 23 octombrie 2020, un bărbat de 52 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism pe raza comunei Oțeleni, ar fi acroșat și accidentat o femeie de 39 de ani. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Neînțelegeri în familie și cerere pentru emiterea unui ordin de protecție

Cunoscuții susțin că cei doi soți au fost plecați în străinătate și, de aproximativ 7 ani, s-au întors la Oțeleni. Deși sunt căsătoriți și au copii împreună, între cei doi soți ar fi început să apară tensiuni și chiar certuri. De altfel, femeia a cerut recent emiterea unui ordin de protecție pe numele lui Neculai Lăcătușu, solicitarea fiind admisă în parte de către judecători.

„Instanța admite în parte cererea privind emiterea ordinului de protecție formulată de reclamanta Ana L. împotriva pârâtului Neculai Lăcătușu. Obligă pârâtul ca, pe o durată de 6 luni, să nu ia legătura cu reclamanta. Limitează dreptul de folosință al pârâtului numai asupra unei camere din locuința comună, cu intrare separată. Dispune reintegrarea reclamantei în locuința din Oțeleni, județul Iași. Îi atrage atenția pârâtului că nerespectarea prezentului ordin de protecție constituie infracțiunea de nerespectare a hotărârii judecătorești, care se pedepsește cu închisoare de la o lună, la 1 an. Respinge cererile privind evacuarea temporară a pârâtului din locuință și obligarea lui la păstrarea unei distanțe minime față de reclamantă, copiii părților și locuință. Executorie”, au precizat în luna ianuarie a acestui an magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani.

De altfel, sentința nu a fost contestată de către individ.

Soția solicitase și alte ordine de protecție, dar s-a răzgândit, deși individul i-a rupt o coastă

La finele anului trecut, Ana L. le-a cerut magistraților pășcăneni emiterea unui alt ordin de protecție împotriva soțului ei. Ulterior, Neculai Lăcătușu a contestat decizia cu apel, iar dosarul a ajuns la Tribunalul Iași.

„Instanța ia act de declarația de renunțare la judecata cererii de emitere a ordinului de restricție formulată de reclamanta Ana L. Admite apelul declarat de pârâtul Neculai Lăcătușu împotriva sentinței din 21 noiembrie 2019 pronunțată de Judecătoria Pașcani, pe care o anulează în tot”, au menționat judecătorii ieșeni pe 3 decembrie 2019.

Inițial, femeia le povestea magistraților că ar fi fost agresată de către propriul soț.

„Sunt soția pârâtului. Acesta exercită acte de violență asupra mea și m-a amenința cu moartea. Mi-a spus că-mi va omorî copiii și le va da foc. De asemenea, acesta are o atitudine nepotrivită față de copii, pe care i-a lovit de mai multe ori și i-a amenințat”, a relatat femeia.

Chiar dacă Judecătoria Pașcani a admis în parte cererea, în cele din urmă femeia a cedat și și-a retras solicitarea.

„Relațiile dintre cei doi soți sunt tensionare, pârâtul acuzându-și soția că ar întreține o relație extraconjugală. Pe 13 octombrie 2019, pârâtul a cerut intervenția Poliției pentru un scandal izbucnit din acest motiv. Reclamanta i-a relatat unei martore că, în octombrie 2019, a avut loc un scandal, ocazie cu care a fost agresată de pârât, respectiv a fost strânsă de gât. Ulterior, când reclamanta a mers să locuiască împreuna cu pârâtul, a fost din nou agresată de acesta, relatându-i martorei că a fost lovită în zona coastelor. Din certificatul medico-legal din 15 noiembrie 2019, eliberat de IML Iași, se reține că reclamanta a fost examinată, constatându-se că prezenta excoriații, tumefacție și fractură de coastă dreapta, necesitând 14-16 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Reclamanta a susținut cu ocazia examinării că a fost lovită de soțul ei cu pumnii și picioarele”, au constatat magistrații.

Cerere de divorț depusă de femeie la Judecătoria Pașcani

Pe lângă acest dosar, femeia l-a mai dat în judecată pe Neculai Lăcătușu pe 8 ianuarie 2020. Reclamanta le-a cerut magistraților din cadrul Judecătoriei Pașcani să dea o sentință privind desfacerea mariajului. La ultimul termen al dosarului de divorț cu minori, judecătorii au decis amânarea procesului până pe 22 ianuarie 2021.
Chiar dacă au 5 copii împreună, dintre care unul este major, între cei doi soți au intervenit tot felul de neînțelegeri. Principala problemă, conform afirmațiilor făcute de femeie, ar consta în accesele de gelozie ale lui Neculai Lăcătușu. Pe fondul acestor crize de gelozie, bărbatul ar deveni violent atât fizic, cât și verbal, cu soția lui.

Comentarii
  • Mai femeie , nu fi proasta sa il ierti cumva ca tot tu ai sa stai cu nebunul in casa . A doua oara nu te mai rateaza !!! Avocatele mananca kkt cu rau cu rau da mai rau fara rau da nu am auzit de niciuna sa fie calcata cu masina . Pe mine m-au prostit si in loc sa fi divortat sa fiu si eu linistita , acuma ii fac psihoterapie nebunului sa dea bani de mincare pentru copii . Nu te juca. Ai ocazia acum , pune piciorul in prag si scapa de el .

  • Tentativă la infracțiunea de omor ( nu știu dacă și calificat) și este treaba organelor de urmărire penală. De aceea sunt plătiți cu bani multi procurorii și judecătorii. Sa ne apere de infractori. Și să împartă dreptatea.
    Sa o împartă. Nu să facă dreptate!

Adauga un comentariu