Local

Razie la Piața CUG din Iași! Polițiștii locali au aplicat amenzi după ce au găsit mai multe nereguli: „Vom reveni zilnic, până când se vor opri” – FOTO

Publicat: 16 feb. 2024
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Razie la Piața CUG din Iași Polițiștii locali au aplicat amenzi după ce au găsit mai multe nereguli Vom reveni zilnic până când se vor opri - FOTO
Comercianții trebuie să elibereze locurile de parcare ocupate ilegal

Polițiștii locali din Iași au dispus mai multe controale în Piața CUG, în vederea identificării mașinilor folosite pe post de depozit, care blochează parcările publice. Oamenii legii au aplicat amenzi de mii de lei și vor continua să facă verificări

Unii comercianți din Piața CUG își țin produsele în mașinile din apropiere, doar că ocupă ilegal locurile de parcare. Joi, 15 februarie 2024, polițiștii locali au făcut controale în această zonă și au descoperit mai multe nereguli. Astfel, oamenii legii vor reveni zilnic pentru a aplica amenzi până ce comercianții se conformează.

Polițiștii din Iași au aplicat amenzi în Piața CUG

Locurile de parcare din spațiul public erau blocate zilnic de aceste mașini, care erau folosite pe post de depozit. Comercianții își lăsau fructele și legumele în TIR-uri și autovehicule mai mari.

„Noi am avut acțiuni de acest fel, am găsit și mai multe nereguli decât am constatat pe 15 februarie 2024. Tot ce înseamnă mijloace de transport mărfuri trebuie să aibă un garaj, nu pot ocupa așa un spațiu public. Am găsit un număr de 7 camioane, iar la două dintre ele încă nu au fost identificați proprietarii, pentru că nu aveau plăcuțele de înmatriculare, dar vom continua cercetările. În primul rând, conducătorii auto au fost sancționați, vom reveni zilnic cu amenzi până când se vor opri. Pentru celelalte vom găsi mijloacele necesare pentru ridicare”, a transmis Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliției Locale Iași.

Polițiștii au aplicat și amenzi în acest sens și vor continua să facă verificări zilnic, pentru a elibera complet zona.

„Au fost aplicate un număr de 5 sancțiuni contravenționale, conform dispozițiilor H.C.L. Iași nr. 457/2019 și H.C.L. Iași nr. 153/2010. Cuantumul amenzilor, 4.000 lei. Totodată, au fost notificați proprietarii a două vagoane de TIR cu privire la faptul că trebuie ridicate de pe domeniul public, în caz contrar, se va aplica procedura conform căreia se declară abandonul pe domeniul public al acestora”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Iași.

Au fost cazuri și în celelalte piețe

Astfel de situații au fost depistate și în celelalte piețe din oraș, iar oamenii au făcut sesizări în acest sens. Cei care nu respectă legea riscă amenzi de peste 700 de lei. Ecopiața pune la dispoziție locuri de parcare contracost, însă unii încearcă să găsească o alternativă fără plată.

„În Piața CUG se întâmplă, de obicei, astfel de lucruri, însă am mai descoperit și la celelalte piețe din oraș, doar că nu TIR-uri, sunt mijloace de transport mai mici, dar tot sunt peste 5,2 metri, a căror staționare este interzisă. Vorbim aici de spațiile publice, nu de parcările puse la dispoziție de Ecopiața”, a mai precizat Liviu Zanfirescu.

Polițiștii din Iași au făcut verificări la Piața CUG și au aplicat mai multe amenzi comercianților.

Comentarii
  • in timpul asta, in fata la piata Nicolina si linga barul de linga piata, in acelasi loc de ani de zile esti invitat sa cumperi tigari de contrabanda.asta nu se vede ?

  • Verificati si camionul care sta parcat pe post de depozit, de ani de zile, pe strada Libertatii, in fata sediului ApaVital, precum si toate dubitele care au acelasi scop.

  • Domnilor politisti locali cand ne ajutati sa circulam civilizat si prin dreptul scolilor din Tatarasi cand se termina orele odraslelor handicapatilor de parinti care blocheaza traficul..

Adauga un comentariu