Actualitate

Răzvan Cherecheş, critici dure la adresa Guvernului: S-a pierdut startul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19

Publicat: 30 nov. 2020
profesor SUA
Răzvan Cherecheș este profesor universitar și critică Guvernul în legătură cu campania de vaccinare COVID-19

Un profesor român stabilituniversitar în SUA a dezvăluit pentru jurnaliştii de la adevărul detalii din campania de vaccinare împotriva COVID-19. Conform lui Răzvan Cherecheș, Guvernul a pierdut startul campaniei de vaccinare.

Profesorul universitar dar şi expertul în sănătate publica considera că autorităţile române au întârziat nepermis pregătirile campaniei de informare a populaţiei asupra vaccinării contra COVID-19.

Răzvan Cherecheş vorbește despre provocărie campaniei de vaccinare

În legătură cu provocările campaniei vaccinare, Răzvan Cherecheș considera că statul român a pierdut un tempo în informarea cetăţenilor despre campanie. Totuși, profesorul considera că partea logistică ar putea fi realizată în parametri normali mai ales în contextul în care Republica Democratică Congo a reuşit să facă acest lucru atunci când a iniţiat o campanie de vaccinare împotriva Ebola. Condiţiile în care s-a realizat acest lucru au fost mai grele decât cele existente acum.

În altă ordine de idei, Răzvan Cherecheș dă vina pe Guvern pentru ca, deşi toată lumea a explicat că va exista un val doi al pandemiei de COVID-19, acesta nu a crescut suficient de mult capacitatea de testare și nu s-a ocupat de anchetele epidemiologice.

Toate studiile, toate proiecţiile arătau că vom avea un val doi. Ministerul Sănătăţii nu a crecut suficient capacitatea de testare, nu s-a ocupat de anchetele epidemiologice. Am şi obosit să vorbesc despre cât de mult sunt neglijate aceste anchete epidemiologice. Iar Guvernul României nu a reuşit să ducă o campanie prin care să-i convingă pe români să poarte masca şi să respecte distanţarea socială. Există şi guverne care s-au pregătit. Creşteri au avut aproape toate ţările, dar nu un impact atât de masiv cu această supraaglomerare şi cu o mortalitate atât de mare cum e la noi. Noi suntem cu zăpada peste noi şi zicem că poate ar trebui să facem achiziţia de material antiderapant. În timp ce alte ţări au zis „vom ajunge în situaţia să fim supraaglomeraţi în perioada următoare, deci trebuie să luăm de acum măsuri”. a declarat profesorul Răzvan Cherecheș pentru adevărul.ro.

Răzvan Cherecheș consideră că singura modalitate pentru a evita morţile este un lockdown

În urmă cu ceva timp Răzvan Cherecheș considera că singura modalitate de a evita morţile este un lockdown.

”Nu vedem în acest moment începerea scăderii. În cel mai bun caz, eventual intrarea într-un platou. Dar ca să degrevăm secțiile de Terapie Intensivă, avem nevoie de câteva săptămâni în care să avem mai puțin de 2000 de cazuri noi pe zi. Ori, ca să ajungem acolo, singura modalitate demonstrată și în alte țări este printr-un lockdown.

Măsurile nu sunt implementare suficient de ferm. Și atunci, sigur că singura soluție care ne rămâne este lockdown-ul ca să degrevăm secțiile de Terapie Intensivă și implicit să scădem mortalitatea prin inabilitatea de a accesa serviciile de Terapie Intensivă. În momentul de față putem considera că suntem la capacitate maximă și că funcționăm cu luminile roșii aprinse. Deci funcționăm în stare de criză. Din acest moment, practic, începem să avem morți evitabile”, a concluzionat expertul în sănătate, Răzvan Cherecheș, profesor universitar la o universitate din SUA

Comentarii
  • Ma ucideti cu capacitatea de testare. Este un tembelism, chiar daca este spus si de doctori. Un test este valabil ( cum scrie si in hartia eliberata) TREI ZILE. Ce facem dupa trei zile? Te poti infecta in 5 minute dupa ce ai facut testul. In cat timp poti testa o comunitate intreaga? Vrea toata lumea sa se testeze (pericol de cipare pentru covidioti!)? La DSP este problema. Anchetele si urmarirea epidimiologica mai ales trebuiesc facute cu responsabilitate si rigoare. Voluntariatul este solutia. Nu numai cu studenti , puteau fi agreati si pensionari si alte categorii cu intelectul activ. Problema este cu izolarea celor testati pozitiv si a tuturor contactilor lor. Insa solutia de a scapa este mai ales in noi. Noi, noi, noi…

  • Am avut un coleg intr-o scoala pe care am absolvit-o in urma cu multi ani pe nume CHERECHES, care era din Butea, dar care ERA UN MINCINOS SI UN PAPAGAL IESIT DIN COMUN. Nu puteai sa stai linga acel individ sa-l asculti cind spunea ceva pentru ca din doua vorbe pe care le spunea 10 erau numai minciuni, iar din cauza minciunilor a fost marginalizat de noi colegii. Asa ca eu nu cred in numele de CHERECHES. Nu cred pentru ca este un primar la Baia Mare care se numeste Chereches care si acela mintea si inca mai minte de ingheata apele. Asadar acest „don profesar” din SUA pentru mine ESTE UN MANIPULATOR si se da mare. Guvernul asta a facut mai mult decit posibilul in cazul acestei pendemii. Acest manipulator ESTE OMUL PSD-ului si il mai alimenteaza dragnea cu cite ceva din inchisoaree ca sa iasa si sa debiteze minciuni imporiva guvernului actual. Nu va luati oameni buni dupa MANIPULATORUL ASTA CHERECHES.

Adauga un comentariu