Actualitate

Răzvan Cherecheș este împotriva renunţării la purtarea măștilor în exterior pentru persoanele nevaccinate

Publicat: 14 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Răzvan Cherecheș este împotriva renunţării la purtarea măștilor în exterior pentru persoanele nevaccinate
Răzvan Cherecheș, specialist în sănătate îl critică pe președintele Klaus Iohannis.

Specialist în sănătate publică şi fost consilier onorific în Ministerul Sănătății, Răzvan Cherecheș susţine că renunţarea la obligativitatea purtării măștilor de către persoanele nevaccinate este o decizie greşită luată de autorităţile din România.

Comentariul publicat pe o reţea de socializare vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunţat că de pe data de 15 mai 2021, românii nu vor mai fi obligaţi să poarte măști de protecţie în spaţiile publice deschise, da cu mici excepţii: locuri aglomerate, piețe și staţiile de mijloc de transport în comun.

Răzvan Cherecheș este de părere că autorităţile au luat o decizie greşită

Răzvan Cherecheș, specialist în sănătate publică, susţine, într-un comentariu făcut pe o reţea de socializare faptul că statul român a greșit când a anunţat faptul că şi persoanele nevaccinate nu vor mai fi obligate să poarte mască de protecţie în spaţiile publice deschise. Fostul consilier onorific în MS afirmă faptul că în acest moment în SUA, doar persoanele vaccinate au acest drept, asta în condiţiile în care în America există un grad mult mai mare de vaccinare decât în România:

„Corect = renunţarea la măşti pentru cei vaccinaţi (CDC în SUA)
Incorect = renunţarea la măşti în exterior pentru toată lumea (România)

Dacă le dai studenţilor un test şi le dai 10 tuturor, indiferent dacă au învăţat 10 ore sau nu au învăţat deloc – nimeni nu va mai învaţa nimic pentru testul următor. Liderii noştri nu au curajul şi responsabilitatea să ia deciziile corecte, sunt prea preocupaţi să nu se supere oamenii!

Relaxarea purtării măştii pentru toţi vă duce la scăderea ritmului de vaccinare şi va induce ideea falsă că lucrurile au revenit la normal! Relaxarea regulilor doar pentru cei vaccinaţi ar fi dus la confirmarea comportamentului responsabil (vaccinarea) şi i-ar fi stimulat pe restul să se vaccineze”, a spus Răzvan Cherecheș, pe pagina sa de Facebook.

Cherecheș a revenit cu un nou mesaj

Pentru a lămuri situaţia şi a nu crea confuzii sau falsa idee că este împotriva eliminării măștii de protecţie, Cherecheș a revenit în completarea mesajului postat anterior. Acesta susţine că relaxarea propusă de autorităţi este una oportună şi este corectă doar că problema apare atunci când nu se oferă facilitaţi suplimentare persoanelor vaccinate:

Este foarte bine că se renunță la măști în spațiile deschise (cu excepția spațiilor deschise aglomerate, nu există dovezi care să arate transmitere semnificativă în exterior). Persoanele vaccinate ar trebui să poată renunța la măști și în spațiile interioare (evenimente, spectacole, săli de sport, …) – vedeți decizia CDC în SUA

Relaxarea actuală este oportună și corectă – problema este că nu se oferă facilități suplimentare persoanelor vaccinate, care să mențină rimtul de vaccinare și să ne protejeze de restricțiile posibile din toamnă datorită valului 4”, a concluzionat Răzvan Cherecheș, pe pagina sa de Facebook.

Vă aducem aminte faptul că președintele Klaus Iohannis a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, faptul că de pe data de 15 mai în România nu va mai fi obligatoriu purtarea măștilor de protecţie în spaţiile publice deschise. Pe lângă această măsura, se va decide si eliminării restricțiilor pe timp de noapte.

Adauga un comentariu