Sport

Răzvan Lucescu, dat afară de la Al Hilal! Cât îi costă pe arabi despărțirea de tehnicianul român

Publicat: 15 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Răzvan Lucescu dat afară de la Al Hilal Cât îi costă pe arabi despărțirea de tehnicianul român
Răzvan Lucescu a fost dat afară de la Al Hilal

Antrenorul Răzvan Lucescu a fost dat afară de la Al Hilal. Anunțul a fost făcut duminică seară de clubul arab.

„Consiliul Director al Al Hilal a decis să semneze un acord de încheiere a colaborării cu tehnicianul Răzvan Lucescu. Conducerea clubului îşi exprimă recunoştinţa şi aprecierea faţă de Răzvan şi de staful său pentru eforturile lor în perioada petrecută la club şi le urează succes în carieră”, se arată pe contul de Twitter al grupării saudite.

Abdul Karim Al-Jasser, fost membru în conducerea lui Al-Hilal, a confirmat pe Twitter că o decizie privind demiterea lui Răzvan Lucescu a fost deja luată.

„Decizia a fost deja luată. Veți fi informați oficial foarte curând”, a scris Abdul Karim Al-Jasser, fost membru al conducerii lui Al Hilal.

În perioada următoare, echipa va fi pregătită de brazilianul Rogerio Micale, tehnicianul formaţiei U19 a clubului. Cea mai importantă performanţă din cariera de antrenor a lui Micale este medalia de aur cu Brazilia la Olimpada de la Rio de Janeiro, în 2016, performanţă sărbătorită frenetic în Brazilia. Învinsa din finală a fost Germania, ţară a cărei naţională spulberase selecţionata carioca la Campionatul Mondial din Brazilia, în 2014, scor 7-1.

Răzvan Lucescu, rezultate dezamăgitoare în 2021

De la începutul lui 2021, Al-Hilal a reușit doar două victorii, trei egaluri și două înfrângeri în campionat, unde a ajuns pe locul trei, cu 33 de puncte, o lungime în spatele lui Al Ahli și cinci de liderul Al Shabab, plus eșecul din Supercupă, 0-3 cu Al Nasr.

Răzvan Lucescu pare să fi pierdut și vestiarul la Al Hilal, după ultima înfrângere. Tehnicianul a fost criticat de Andre Carrillo, una dintre vedetele echipei.

„Fotbalul de azi nu răsplătește posesia pe care o avem noi meci de meci. Ar trebui să fim și eficienți”, a spus Andre Carillo, peruan de 29 de ani.

Cât îi costă pe arabi despărțirea de Răzvan Lucescu

Răzvan Lucescu a antrenat un sezon și jumătate la Al Hilal, unde a câștigat titlul din Saudi League, Liga Campionilor Asiei și Cupa Regelui.

Acum, după anunțul oficial făcut de arabi, Răzvan Lucescu va primi două salarii compensatorii, în valoare de peste 660.000 de dolari. Achitarea acestei despăgubiri a şi fost motivul pentru care arabii au amânat până acum schimbarea lui Lucescu jr din funcţie.

Totuşi, după eşecul de duminică, 0-1 cu Damak, paharul răbdării conducerii s-a umplut şi în contextul în care Al-Hilal a ajuns pe 3, la cinci puncte de liderul Al-Shabab Riad.

Basarab Panduru: „Răzvan avea un lot bun la Al Hilal“

Basarab Panduru a reacționat după ce a aflat că Răzvan Lucescu și-a reziliat contractul cu Al Hilal.

„Nu ştiu cum ajungi la rezultatele astea din ultimul timp, care sunt slabe. Au jucat la Damac, penultima din campionat şi au pierdut 0-1. Au pierdut şi în Supercupă cu Nassr, apoi au câştigat şi părea că şi-au mai revenit. S-a mai vorbit că o să fie demis, nu ştiu cum s-a ajuns la asta, pentru că are un lot foarte bun după părerea mea. Era bine să rămână acolo, pentru că Al Hilal este un club mare de tot. Cred că e bătaie mare pentru postul de antrenor de acolo, sute de antrenori cred că vor să ajungă la Hilal”, a spus Basarab Panduru.

Adauga un comentariu