Actualitate

Reacția lui Ludovic Orban, după ce Marcel Ciolacu a anunțat că va demisiona din Parlament: „O minciună gogonată”

Publicat: 23 nov. 2020
Ciolacu și Orban se privesc
„Nu este adevărat că cine își dă demisia nu mai beneficiază. Se calculează pensia cu perioada din mandat, 4 ani de mandat indemnizația din acest mandat cu o zi în minus...”

După ce Marcel Ciolacu a anunțat că va demisiona în ultima zi de mandat, pentru a nu mai putea beneficia de pensia specială, premierul României, Ludovic Orban, a arătat că nu este decât „o minciună gogonată”. Mai mult, anunțul liderului PSD constituie și un demers demagogic.

„O minciună mai gogonată nu am mai auzit. PSD minte cum respiră. Demagogia asta cu demisia înainte de terminarea mandatului că nu mai primeşti pensie specială este pur şi simplu o minciună sfruntată. (…) Este praf aruncat în ochii alegătorilor şi, din păcate, nu doar preşedintele PSD şi alţi lideri PSD cochetează cu astfel de poziţii demagogice în plină campanie electorală. Sunt şocat literalmente de lipsa totală de respect a PSD faţă de români, faţă de oameni.

În primul rând, domnul Ciolacu şi cu ceilalţi pesedişti care au anunţat că îşi vor da demisia ca să nu beneficieze de pensie specială, cei mai mulţi au mai multe mandate, deci ei deja beneficiază de pensie specială. Domnul Ciolacu are un mandat întreg 2012 – 2016, el fiind la al doilea mandat. Nu este adevărat că cine îşi dă demisia nu mai beneficiază de pensie specială. Domnul Ciolacu va avea din patru ani de mandat calculată indemnizaţia pentru acest mandat o zi în minus. Mint românii că demisionează înainte de mandat și renunță la pensia specială.”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Nu este adevărat că cine își dă demisia nu mai beneficiază”

Orban afirmă că persoanele care demisionează din Parlament, așa cum au anunțat și cei din USR, tot beneficiază de pensii speciale și li se scade doar perioada neacoperită din mandat.

„Nu este adevărat că cine își dă demisia nu mai beneficiază. Se calculează pensia cu perioada din mandat, 4 ani de mandat indemnizația din acest mandat cu o zi în minus… Este practic…, nici nu pot sa calific. PSD a inventat pensiile speciale.

PSD a inventat pensiile speciale. Legea privind statutul deputaţilor şi senatorilor a fost modificată şi s-au introdus pensiile speciale în legislatura trecută, singurul partid care a votat împotrivă a fost PNL”, a spus Orban.

Orban are o soluție, pentru a rezolva chestiunea pensiilor speciale

Premierul României vine și cu o soluție. Îi cere liderului PSD să adopte „unul din proiectele de lege prin care se propune modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor în sensul abrogării articolului 49, astfel încât să nu mai beneficieze niciun parlamentar sau fost parlamentar de pensie specială”.

Soluția nu e asta, să-și dea cineva demisia înainte de expirarea mandatului. E o soluţie foarte simplă şi îi solicit domnului Ciolacu, dacă vrem să se desfiinţeze pensiile speciale pentru parlamentari – că tot au majoritate parlamentară -, să convoace Birourile permanente reunite săptămâna asta şi împreună să adoptăm unul din proiectele de lege prin care se propune modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor în sensul abrogării articolului 49, astfel încât să nu mai beneficieze niciun parlamentar sau fost parlamentar de pensie specială. Demagogia asta cu demisia înainte de terminarea mandatului că nu mai primeşti pensie specială este pur şi simplu o minciună sfruntată.

Nu numai președintele PSD și pesediștii cochetează cu aceasta demagogie”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea PLUS.

Anunțul lui Marcel Ciolacu

În seara zilei de luni, 23 noiembrie, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat, pe o pagină de socializare, că va demisiona din Parlament în ultima sa zi de mandat. Motivul: nu dorește să beneficieze de pensia specială de care profită doar parlamentarii care au mandate întregi. Mai mult, acesta a menționat că tot așa a procedat și acum patru ani.

„Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi #demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum.

Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puțin un mandat întreg de parlamentar. În mandatul meu, #PSD a asumat o direcție clară în ceea ce privește această nedreptate crasă la adresa milioanelor de pensionari care au pensii pe baza contributivității. Am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale care depășesc 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Nu este suficient, dar este singura varianta constituțională în acest moment.

Președintele PSD afirmă că Guvernul Orban nu a vrut „să dea o #ordonanțădeurgență pentru #eliminareapensiilorspeciale, act normativ care s-ar fi aplicat imediat.”

Îmi doresc să reușim ca împreună să îi dăm jos pe toți cei care s-au cocoțat pe Everestul financiar al pensiilor speciale. O bună ocazie a fost ratată din nou de Guvernul Orban în acest an, când a refuzat să dea o #ordonanțădeurgență pentru #eliminareapensiilorspeciale, act normativ care s-ar fi aplicat imediat.

Câteva miliarde bune de lei economisite astfel ar fi fost mult mai utile la #Sănătate în lupta cu pandemia sau pentru a pregăti școlile pentru ca elevi să-și poată continua procesul educațional!!!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Adauga un comentariu