Local

Reacția Mitropoliei Moldovei și Bucovinei după acuzațiile legate de organizarea pelerinajului de Sfânta Parascheva în plină pandemie Covid-19

Publicat: 01 oct. 2021
Mitropolia Moldovei și Bucovinei
Mitropolia Moldovei și Bucovinei

Reacția Mitropoliei Moldovei și Bucovinei după acuzațiile legate de organizarea pelerinajului de Sfânta Parascheva în plină pandemie Covid-19.

„Domnule Victor Roncea, așa cum puteți auzi în această declarație integrală (unii au scos din context doar o anumită parte), Domnul Primar Mihai Chirica spune că tratamentul ar trebui să fie egal pentru toți și enumeră apoi eventuale condiții de acces ce ar urma a fi discutate cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Deci dumnealui nu anunță o decizie.

Iar noi o spunem și acum, o vom spune și la discuțiile cu autoritățile locale, nu dorim nici un fel de restricționare a pelerinilor, pe nici un fel de criterii. Pelerinajul se va desfășura în aer liber, accesul se va face, ca și anul trecut, pe culoar unic, de o persoană, la distanță una de cealaltă, cu respectarea regulilor specifice acestei perioade, cu flux de intrare separat de cel de la ieșire șamd. Nu ar trebui, așadar, să fie nici un fel de pericol din punct de vedere epidemiologic”, a declarat Pr. Constantin Sturzu.

Comentarii
Adauga un comentariu