Actualitate

Reacţia oficială a Patriarhiei Române în legătura cu bebeluşul mort după ce a fost Botezat

Publicat: 01 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reacţia oficială a Patriarhiei Române în legătura cu bebeluşul mort după ce a fost Botezat
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR a oferit o reacție oficială în legătură cu moartea bebelușului din Suceava

În cursul zilei de duminică, 31 ianuarie 2021, un bebeluş în vârstă de doar 6 luni a fost transportat de urgentă la UPU Suceava după ce a intrat în stop cardiorespirator după Botez. Incidentul nefericit s-a petrecut la o biserică din municipiul Suceava. Patriarhia România a oferit o reacţie oficială în legătură cu incidentul.

Vă aducem aminte faptul că în cursul acestei dimineţi, bebeluşul a decedat. Acesta se afla internat la Secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Suceava iar medicii au făcut toate eforturile posibile pentru a-i salva viaţa.

Ce spune Patriarhia Româna despre incidentul de la Botez care a dus la decesul bebelușului

Conform unei reacţii oficiale avută de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a spus care ar putea fi factorii care au dus la această tragedie. Conform acestuia, Sfânta Taină a Botezului se realizează după anumite condiţii şi cu acoperirea nărilor, a gurii şi a urechilor. Tehnică specială se numeşte Expe şi doar un preot experimental o foloseşte mereu.Tehnica se foloseşte dar se învaţa pe întreg parcusul seminarului teologic şi la orele de liturgică:

„În primul rând, în numele Instituţiei pe care o reprezint, prezint sincere condoleanţe familiei care şi-a pierdut astăzi copilaşul. E fără îndoială un caz tragic, care fireşte va trebui anchetat. Ce pot să spun este că ritualul Botezului în condiţii normale se face prin scufundare, care durează o fracţiune de secundă.

Această scufundare, chiar dacă durează o fracţiune de secundă, se face nu oricum. Să nu ne imaginăm că un copil poate fi introdus în apă fără acoperirea nărilor, a gurii, şi a urechilor. Există o tehnică specială, Expe, pe care un preot experimentat o foloseşte întotdeauna. Îşi pune mâna dreaptă pe faţa copilaşului. Acesta fiind foarte mic, mâna acoperă nasul, gura şi urechile. Aşa se scufundă pentru o fracţiune de secundă copilul. Nu oricum, nu cu capul descoperit, pentru a nu înghiţi apa. Tocmai de aceea se foloseşte tehnica aceasta, care se învaţă pe parcursul seminarului şi în timpul facultăţii la orele de liturgică.

Acest lucru este posibil să nu se fi întâmplat, dar nu mă pot pronunţa. Ce pot să spun e că aşa se face!

Aici vorbim şi de un copil născut prematur, din câte am înţeles, deci un copil hiperfragil. Dar nu ne putem antepronunţa, trebuie să lăsăm anchetă să ajungă la concluzii”, a spus Vasile Bănescu la Dcnews.

Adauga un comentariu