International

Reacție emoționantă a unui antrenor din NBA despre masacrul din Texas

Publicat: 26 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reacție emoționantă a unui antrenor din NBA despre masacrul din Texas
"Sunt obosit, sunt atât de obosit să mă ridic aici și să le ofer condoleanțe familiilor devastate de acolo", a spus Steve Kerr

Masacrul din Texas, ce s-a soldat cu moartea a 21 de oameni, printre care 19 copii, a produs un uriaş şoc în societatea americană, deja afectată de crimele în masă din ultimele două săptămâni, motivate rasial său religios. Antrenorul Golden State Warriors, o echipă din NBA, liga profesionistă de baschet, a avut una dintre cele mai emoționante reacții față de acest masacru.

Acesta a refuzat să le vorbească jurnaliștilor sportivi de meciuri, în schimb a avut un mesaj cât se poate de direct și acuzator la adresa senatorilor republicani de la Washington, care blochează de câțiva ani adoptarea unei legi care ar permite un control sporit al accesului la arme.

Antrenor din NBA despre masacrul din Texas

Steve Kerr, antrenor Golden State Warriors, o echipă din NBA, a vorbit despre masacrul din Texas , subliniind totodată importanta adoptării unei legi care vizează sistemul de verificare a antecedentelor înaintea achiziţionării de arme.

„Sunt obosit, sunt atât de obosit să mă ridic aici și să le ofer condoleanțe familiilor devastate de acolo. M-am săturat de scuze, m-am săturat de atâtea momente de reculegere. Destul! Chiar în acest moment, 50 de senatori chiar acum care refuză să voteze legea privind sistemul de verificare a antecedentelor, adoptat deja de Camera Reprezentanților acum câțiva ani, zace acolo de doi ani. Și există un motiv pentru care nu vor vota. Pentru că se agață de putere.

Vă întreb – veți pune propria dorință de putere înaintea vieții copiilor noștri, a bătrânilor noștri și a celor care merg la biserică? Pentru că așa se vede de aici. Asta facem în fiecare săptămână. Deci, m-am săturat! M-am săturat!

Vom juca în seara asta, dar vreau ca fiecare persoană de aici, fiecare persoană care ascultă asta să se gândească la propriul tău copil său nepot, mamă, tată sau soră, frate. Cum te-ai simți dacă ți s-ar întâmpla asta astăzi? Nu putem să rămânem amorțiți la asta. Nu putem sta aici să citim despre asta și să zicem bine, să păstrăm un moment de reculegere. Iar 50 de senatori din Washington ne vor ține ostatici.

Vă dați seama că 90% dintre americani, indiferent de partid politic, doresc verificarea antecedentelor – verificare universală a antecedentelor. 90% dintre noi suntem ținuți ostatici de 50 de senatori din Washington care refuză măcar să o supună la vot, în ciuda a ceea ce ne dorim noi, poporul american. Nu vor vota pentru că vor să-și păstreze propria putere. E jalnic! M-am săturat!”.

Declarații ale mamei tânărului care a lansat un atac armat la o școală din SUA

În acest context, aducem aminte faptul că un atac armat a avut loc la o școală din Statele Unite ale Americii. În urma atacului, au murit 19 copii și doi adulți, iar autorul a fost împuşcat mortal de către un om al legii.

Mama atacatorului din Texas a susținut că băiatul ei „nu a fost o persoană violentă”. Adriana Reyes a spus că a fost „surprinsă” de faptul că Salvador Ramos a deschis focul într-o serie de crime îngrozitoare la școala elementară Robb din Uvalde ieri. Aceasta a recunoscut că fiul ei era un singuratic care „nu avea mulți prieteni”, dar a respins rapoartele că ar fi avut o relație toxică cu el.

Într-un interviu acordat exclusiv pentru DailyMail.com, ea nu a abordat afirmațiile cum că ar fi dependentă de droguri, și că l-a văzut pe băiat renunțând la ea și plecând să locuiască cu bunica lui, Celia Gonzalez. Mama tânărului vorbea de lângă patul lui Gonzalez, în vârstă de 66 de ani, în timp ce aceasta era în proces de recuperare, după ce a fost lovită în față de nepotul ei, înainte ca acesta să se ducă și să ucidă 19 copii și doi profesori.

Precizăm că băiatul își cumpărase două puști de asalt AR-15, s-a lăudat cu ele pe rețelele de socializare și a sugerat că va comite o atrocitate înainte de atacul mortal.

Astfel că reacția emoționantă a antrenorului din NBA despre masacrul din Texas este doar una din multele altele, având în vedere și șocul suportat de familiile victimelor.

Adauga un comentariu