Local

Record de infectări în județul Iași! În doar 24 de ore au fost depistate peste 100 de noi cazuri, iar rata imbolnăvirii este în continuă creștere

Publicat: 11 sept. 2021
Clădirea spitalului și managerul dr. Florin Roșu
Dr. Florin Roșu, vorbește despre Spitalul Mobil de la Lețcani

Explozie de noi cazuri în județul Iași! Ieri, 10 septembrie 2021, a fost înregistrat cel mai mare număr de infectări Covid-19 din acest an! Peste 100 de noi cazuri au fost depistate în doar 24 de ore în Iași. Medicii ieșeni sunt în alertă, iar Spitalul de Boli Infecțioase Iași a devenit spital exclusiv destinat pacienților Covid-19

Record de infectări în județul Iași! În doar 24 de ore au fost depistate peste 100 de noi cazuri de infectare. Din cauza numărului foarte mare de ieșeni infectați a crescut și numărul internărilor în spitalele suport Covid-19. Ieri, 10 septembrie 2021, erau internate aproximativ 180 de persoane, iar 29 dintre acestea se aflau în stare foarte gravă în Secțiile ATI. Din numărul total de paturi ocupate în Secțiile de Terapie Intensivă 9 erau la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, 7 la Spitalul Municipal Pașcani, 10 la Spitalul de Neurochirurgie, și 3 la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași, ieri a fost raportat un deces, numărul total de decese fiind 950.

„Am depus eforturi susținute atât din punct de vedere financiar cât și uman. Avem în acest moment două Terapii Intensive Covid și una mobilă și sunt 83 de locuri libere pentru pacienții Covid-19 cu forme medii. Spitalul de Boli Infecțioase este singurul din zona Moldovei care nu a avut niciun focar. În momentul de față sunt internați 120 de pacienți pozitivi, iar peste 99 la sută dintre aceștia sunt nevaccinați. Cadrele medicale sunt consternate cu privire la apariția certificatelor de vaccinare false și trebuie sancționate aceste acțiuni”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

Autoritățile ieșene organizează noi caravane mobile de vaccinare împotriva Covid-19

Direcția de Sănătate Publică organizează noi caravane mobile de vaccinare împotriva Covid-19 în perioada 10 -11 septembrie 2021, pentru susținerea campaniei de imunizare. Medicii vor imuniza în Piața Voievozilor din Municipiul Iași, unde vor utiliza serul Johnson&Johnson. Joi, 9 septembrie 2021, în județul Iași au fost utilizate peste 400 de doze de vaccin împotriva Covid-19. Astfel, 364 de persoane s-au vaccinat cu prima doză și doar 128 de ieșeni s-au prezentat la rapel. În județul Iași au fost înregistrate cazuri în care persoanele nu s-au mai prezentat la rapel.

Din diferite motive aceștia au refuzat administrarea celei de-a doua doze. Tot mai multe persoane aleg vaccinarea cu serul Johnson&Johnson, deoarece nu necesită rapel. De la debutul imunizării cu Johnson&Johnson, în județul Iași au fost administrate 24.653 de doze, 226 fiind administrate în ultimele 24 de ore. De la debutul campaniei de vaccinare și până ieri, în județul Iași s-au imunizat 412.029 ieșeni și au fost înregistrate 469 de reacții adverse ușoare.

După 14 zile de la infectare, pacienții Covid nu mai sunt considerați contagioși

Perioada de internare a pacienților Covid-19 este de maximum 14 zile. Specialiștii susțin că, după această perioadă petrecută în spital, în care urmează un tratament corespunzător, nu mai sunt considerați contagioși. În cazul în care pacienții continuă să aibă simptome, pot urma un tratament la domiciliu. În ultimele 24 de ore, în județul Iași, s-au efectuat 10 externări.

Comentarii
Adauga un comentariu