Actualitate

Record de infectări și decese în India. S-a ajuns la aproape un milion de infectați

Publicat: 15 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Record de infectări și decese în India. S-a ajuns la aproape un milion de infectați
Record de infectări și decese în India. S-a ajuns la aproape un milion de infectați

Record de infectări și decese în India. Situația epidemiologică din India, țara aflată pe locul 3 în ce privește numărul total al infectărilor cu noul coronavirus, se înrăutățește de la o zi la alta.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 29.429 de noi cazuri de infectare, în timp ce țara se îndreaptă spre atingerea pragului de un milion de infectări, relatează CNN.

Record de infectări și decese în India: Aproape 30.000 de cazuri

Ministerul Sănătății indian a raportat 29.429 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, un record pentru țara asiatică cu peste un miliard de locuitori. Pe lângă numărul uriaș de infectări, india a înregistrat și 582 de decese într-o singură zi.

Totalul infectărilor ajunge, astfel, la 936.181 iar cel al deceselor la 24.309. Dintre cei peste 900.000 de infectați aproximativ 600.000 s-au recuperat, iar în jur de 12 milioane de oameni au fost testați de la începutul pandemiei.

India este una dintre țările cu cele mai accentuate creșteri ale numărului de infectări și decese, alăturându-se Braziliei și Statelor Unite în topul celor mai afectate țări din lume.

Peste 100 de decese în Australia

Cele mai populate state australiene vor impune restricții mai dure la circulație dacă un focar Covid-19 nu este pus rapid sub control, au spus primarii din statele vizate.

Statul Victoria a raportat 238 de cazuri no ide infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, chiar și după ce a reînnoit săptămâna trecută un blocaj asupra a aproximativ cinci milioane de oameni din Melbourne, cel de-al doilea oraș din Australia.

La nivel național, Australia a înregistrat acum aproximativ 10.500 de cazuri, în timp ce numărul morților a crescut miercuri la 111, după ce o femeie din anii 90 a murit din cauza virusului.

Tokyo, la nivel de alertă de top după cazuri noi

Situația este îngrijorătoare și în Japonia. Tokyo se află la cel mai înalt nivel de alertă pentru coronavirus după ce a atins un nou vârf de cazuri noi de inecvtări cu COVID-19, a avertizat guvernatorul orașului, deoarece experții au spus că infecțiile în creștere sunt un „steag roșu” clar.

Cazurile zilnice de coronavirus au depășit 200 în patru din ultimele șase zile, atingând un nivel maxim de 243 de cazuri, vinerea trecută, deoarece testele în rândul muncitorilor din districtele de culoare roșie ale metropolei au determinat infecții în rândul tinerilor din anii 20 și 30.

Începând de miercuri, doar șapte persoane care necesită terapie intensivă pentru coronavirus și autoritățile au insistat că sistemul medical este într-o formă mai bună decât la înălțimea valului precedent din aprilie.

Și în ciuda ultimei focare, situația din Japonia rămâne considerabil mai puțin gravă decât în ​​multe alte țări comparabile din punct de vedere al populației.

Japonia a avut puțin peste 22.500 de cazuri și aproape 1.000 de decese de când boala a fost detectată pentru prima dată în țară. Nimeni nu a murit de coronavirus la Tokyo timp de trei săptămâni.

Creștere a numărului de cazuri de noi infectări în Germania

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Germania a crescut cu 351 până la 199.726, au arătat datele de la Institutul Robert Koch (RKI) pentru bolile infecțioase.

Numărul de decese raportat a crescut cu trei până la 9.071, se arată.

 

Adauga un comentariu